Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版 > 攻略心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-09-09, 02:22 AM   #1
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

註冊日期: Mar 2005
Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
Blood of Bahamut - 血戰巴哈姆特討論區

官網:
http://www.bahamut.jp

官方Blog / 攻略:
http://blog.square-enix.com/bahamut

攻略情報wiki:
http://bahamut.gkwiki2.com (封印石板)
http://www12.atwiki.jp/bahamut (部位破壞)

隻Game....又唔算太差,頹頹地開番個Post先。
食貴貨玩緊o既勇者們不妨o黎研究研究~
(少開post,順便玩熟D制先....)

另外歡迎約戰,例如旺角、銅鑼灣之類。
(部位破壞一個人打都幾煩下。)

此篇文章於 08-12-09 10:33 PM 被 ~繪~ 編輯。
~繪~ 目前離線  
舊 08-09-09, 02:23 AM   #2
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
留位擺下資料

舊 08-09-09, 02:46 AM   #3
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
都冇得online play仲約咩戰a
野良猫 目前離線  
舊 08-09-09, 03:19 AM   #4
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
作者: 如月刃 查看文章
出o黎打街場嘛....

此篇文章於 08-09-09 08:24 AM 被 ~繪~ 編輯。
~繪~ 目前離線  
舊 08-09-09, 05:10 AM   #5
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 如月刃 查看文章
link play都唔錯
打單隻個d好多時有多個人真係快好多

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線  
舊 08-10-09, 02:09 AM   #6
御緣
Ultimate Gamer
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
好多時未破壞d部位,隻怪都死左

舊 08-10-09, 02:30 AM   #7
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
STORY冇估錯既話除左event入面要你爆之外係爆唔到其他位
爆位應該要去打下面個d mission

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線  
舊 08-10-09, 12:00 PM   #8
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
作者: xeno 查看文章
STORY冇估錯既話除左event入面要你爆之外係爆唔到其他位
爆位應該要去打下面個d mission
的確,初初以為部位超硬難爆,
點知入到Mission打,一兩下魔法就爆,可以剝光豬....

不過斷石獸右手真係幾花時間,
三個人都打三個字,單挑分分鐘唔夠時間都似....

舊 08-11-09, 07:25 AM   #9
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
STORY D王好少血
都未破壞哂已經玩完
不過玩分支D血厚到丫
唔換武器真係打落去得個位數
(法師剛剛LV10......打緊狼)

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 08-11-09, 08:46 AM   #10
chimchim
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagchim why
打基加 自由任最尾果個任打曬佢6隻手得番小小血,真係打錯其他地方都隨時死game over
chimchim 目前離線  
舊 08-11-09, 04:44 PM   #11
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

由第五章開始一直拎住風林火山(火屬刀)打到尾,
結果都係唔夠力,過唔到真巴哈姆特o個關(7-5)....

唯有再花時間素材採集....

舊 08-11-09, 08:13 PM   #12
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: ~繪~ 查看文章
的確,初初以為部位超硬難爆,
點知入到Mission打,一兩下魔法就爆,可以剝光豬....

不過斷石獸右手真係幾花時間,
三個人都打三個字,單挑分分鐘唔夠時間都似....
右手唔係太煩,打左手先煩.....
不過其實係要去合適嘅平台就會好好多
yuhchan5 目前離線  
舊 08-11-09, 11:12 PM   #13
埃及使者
玻璃般的存在

法師打到後期覺得好無力

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 08-12-09, 01:03 AM   #14
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
法師打到後期覺得好無力
感覺係升技能方面,呢個係需要特別大投資,
法師都係技能全修先好玩....

舊 08-12-09, 10:54 AM   #15
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

總算完成Story mode, 可惜無隱藏人。
(就算有都可能同主角差唔多招....)

故事只佔全任務40%....似乎都幾襟,
更何況有「上位」任務....
(素材名前面多「究極」兩個字)

舊 08-12-09, 12:17 PM   #16
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
story2-1係著草5分鐘?
同埋想問隻狼咩屬性

隻game有無得轉view? 打腳好煩
free mission部位破壞係咪只係某部份易爆d?
(尋日打左右腳mission我打眼打極都唔爆
hap3afrien 目前離線  
舊 08-12-09, 02:45 PM   #17
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
同埋想問隻狼咩屬性

係避足五分鐘
隻狼屬雷怕冰
無得轉換視點
任務可以全爆

舊 08-12-09, 02:53 PM   #18
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
同埋想問隻狼咩屬性

狼怕水,不過斷尾要火屬性

狼隻眼hp係多d,慢慢打就一定爆
如果唔係為左完成任務,最好唔好打部位破壞mission,而去選擇打死隻野嘅mission.
因為巨獸好易死,一死就當mission fail...
舊 08-12-09, 04:57 PM   #19
埃及使者
玻璃般的存在

我成日殺哂d獸
因為想打全s
不過一見到要斬斷既mission就好麻煩
冇練過1隻近戰...都唔知用邊個好

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 08-13-09, 09:35 AM   #20
埃及使者
玻璃般的存在

劍獸完全打唔掂
story mode第1關已經頂唔到

依家唯有不斷打頭2隻獸拎料

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 08-13-09, 04:50 PM   #21
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
狼脷(口?)點打會快d?
仲有左右腳
hap3afrien 目前離線  
舊 08-13-09, 10:24 PM   #22
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

引用:
仲有左右腳
拉後,離遠少少打,起碼佢唔會咬過o黎 / 用尾掃或打,
到時就只會叫卒 / 放雷 / 嘴炮,得番三分一個可能,會快好多,
趁佢開嘴炮就用遠距離魔法打。

左右腳的話,同樣可以趁佢開嘴炮時打眼,
打佢右眼就會左邊打側,打佢左眼就會右邊打側,
到時就可以瞄佢兩邊腳。

舊 08-13-09, 11:20 PM   #23
埃及使者
玻璃般的存在

法師可唔可以著重鎧架?
因為屬性衫 / 普通衫冇整過

打左一陣終於過到4-1

GGF - 棄坑

埃及使者 目前離線  
舊 08-13-09, 11:43 PM   #24
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
作者: 埃及使者 查看文章
我成日殺哂d獸
因為想打全s
不過一見到要斬斷既mission就好麻煩
冇練過1隻近戰...都唔知用邊個好
男主角勝在平均,練氣彈同吸魂果招必學
斧佬勝在高攻,佢有一招無屬性嘅招,reload time只係2秒,又係好勁
舊 08-13-09, 11:44 PM   #25
yuhchan5
Crazy Gamer

引用:
仲有左右腳
左右腳不斷打眼啦,去c區打會好好多

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Call of Juarez: Bound in Blood Announced by Ubisoft 神祕人1號 電視遊戲討論版 122 12-10-13 03:05 PM
[NDS] Blood of Bahamut [已售] seed2005 手提遊戲機討論版 126 09-01-09 01:03 AM
[業界] E3 2009 討論/情報總合 shuzi 電視遊戲討論版 265 06-23-09 05:33 PM
[NDS] スーパーロボット大戦 K [已售] imgahou 手提遊戲機討論版 852 04-02-09 12:20 PM
50 Cent: Blood on the Sand 神祕人1號 電視遊戲討論版 17 02-28-09 02:14 PM

現在的時間是 01:52 AM

手機版 | APP版