Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 12-24-06, 02:04 PM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
Soulboy方大同樂迷專區 ~ [加盟金牌大風...]

《愛 愛 愛》內容簡介

01. 愛愛愛
02. 蘇麗珍
03. 歌手與模特兒
04. 唉!
05. 四人遊
06. 手拖手
07. 偷笑
08. Goodbye Melody Rose
09. 詩人的情人
10. 拖男帶女
11. Love Interlude
Bonus Track:
12. If You Leave Me Now
13. 春風吹 RMX

http://global.yesasia.com/b5/PrdDept...id-1004604208/

終於肯出 囧TZ

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 12-24-06 04:44 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-06, 12:35 PM   #2
Sebastian veronique
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
正..
終於有得出喇...

上隻碟首每天每天好好聽

想快d脫苦海
Sebastian veronique 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 12:10 AM   #3
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
04. 唉!
唉!終於出喇

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-06, 08:00 PM   #4
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

有冇第二版都要入左先, 等左好耐
華納死唔肯出番隻DVD MV俾我地

原來隻碟29號出

大乱闘X
舊 12-26-06, 08:24 PM   #5
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: 小恐 查看文章
有冇第二版都要入左先, 等左好耐
華納死唔肯出番隻DVD MV俾我地

原來隻碟29號出
話時話
華納d歌點解無響k場出現既?

"唔該要串光陰走辣"

舊 12-26-06, 08:40 PM   #6
Kit
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: masaki 查看文章
話時話
華納d歌點解無響k場出現既?
上隻碟係1隻歌都無得唱...
fiona新碟個d都無...

呢隻碟暫時plug左個d無上隻碟咁好
不過照樣支持,等左成年
Kit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 03:16 PM   #7
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

今日出左未? 好鬼驚華納成日Delay一兩日
出左去白行一趟....

大乱闘X
舊 12-29-06, 07:35 PM   #8
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
引用:
作者: 小恐 查看文章
今日出左未? 好鬼驚華納成日Delay一兩日
出左去白行一趟....
已經出了~ 今日買$90,都唔平
一陣先聽~

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-06, 07:43 PM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: ~蕉園~命運~ 查看文章
已經出了~ 今日買$90,都唔平
一陣先聽~
唔該哂, 聽日出一出灣仔先~~
唔知點解方大同d碟賣得幾貴下, 上次soulboy都八十幾....
反而買zarahn CD+DVD唔使$80就搞掂
今晚冇得聽好難受

頭先東張西望有華納寶寶團~

大乱闘X
舊 12-30-06, 04:20 PM   #10
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

灣仔188入手$80

大乱闘X
舊 12-30-06, 04:32 PM   #11
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
上集碟好掂,好鍾意佢的音樂

一年一碟都夠啦

不過佢唔會係hk紅囉

舊 12-30-06, 05:18 PM   #12
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Bigwater 查看文章
上集碟好掂,好鍾意佢的音樂

一年一碟都夠啦

不過佢唔會係hk紅囉
所以我覺得華納既策略怪囉...
係香港做國語R&B唔係問題, 反而係咁吸引到我去聽佢隻"春風吹"
只係怪在好似唔係台灣/內地發行同宣傳, 齋香港邊會賣得喎,
開埋台灣/內地市場可以容易Cover番成本嘛...都唔明間公司諗乜...

大乱闘X
舊 01-02-07, 03:44 PM   #13
masaki
小峽谷肥安娜

想問下...春風吹RMX featuring sliver
果個sliver邊個黎?

"唔該要串光陰走辣"

舊 01-02-07, 06:35 PM   #14
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
作者: masaki 查看文章
想問下...春風吹RMX featuring sliver
果個sliver邊個黎?
Silver係一位chorus來的

舊 01-02-07, 09:04 PM   #15
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

幾喜歡Goodbye Melody Rose及詩人的情人
尤其詩人的情人, 今次隻碟依然咁正

大乱闘X
舊 01-02-07, 09:43 PM   #16
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
方大同
個人幾buy佢 d style

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-07, 08:31 PM   #17
masaki
小峽谷肥安娜

終於買左
&(入手~哈哈
真係值得一買

"唔該要串光陰走辣"

舊 01-06-07, 09:13 PM   #18
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

講番幾鐘意果兩首~~
Goodbye Melody Rose
成首好似南音, 編曲又係有d二胡墊底, 可能咁我幾鐘意

詩人的情人
個melody唱得實在太型 好buy呢首

成隻碟只係唔多鐘意"偷笑"個唱法, 知佢係特登用超倦脷既方法去唱,
係肯去試下新唱法, 我個人就唔多喜歡 希望會有個冇倦脷既版本

大乱闘X
舊 01-06-07, 09:15 PM   #19
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
我鍾意
愛愛愛
If You Leave Me Now

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-07, 10:27 PM   #20
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: W!LL 查看文章
講番幾鐘意果兩首~~
Goodbye Melody Rose
成首好似南音, 編曲又係有d二胡墊底, 可能咁我幾鐘意

詩人的情人
個melody唱得實在太型 好buy呢首

成隻碟只係唔多鐘意"偷笑"個唱法, 知佢係特登用超倦脷既方法去唱,
係肯去試下新唱法, 我個人就唔多喜歡 希望會有個冇倦脷既版本
偷笑我都係訓覺位
節奏有d過慢
同埋編曲都幾特別~但就麻麻接受

Goodbye Melody Rose我都好愛
佢呢首R&B得黎有少少dark side既feel

另外, 我屋苑個議員叫蘇麗珍

"唔該要串光陰走辣"

舊 01-07-07, 12:41 PM   #21
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
自己有好多首都好鐘意
愛愛愛, 歌手與模特兒,唉!,四人遊,Goodbye Melody Rose,詩人的情人

Fifi起四人遊好似唔fi

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-07, 01:13 PM   #22
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

四人遊真係幾正, 首詞寫得幾好, 對話來的~~
拖男帶女聽過好舒服, 好relax
兩首bonus track都係正野 基本上只係唔多鐘意"偷笑"

大乱闘X
舊 01-08-07, 11:18 AM   #23
masaki
小峽谷肥安娜

引用:
作者: ~蕉園~命運~ 查看文章