Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-15-08, 11:42 AM   #1
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
Arrow 佢唔鍾意你

最近有一個女性朋友,
佢鍾意人,但人地一直無咩表示。
拖拖拉拉曖昧左一排,
朋友終於忍唔住問明白,對方答佢「不」,
好喇,咁之前d 曖昧即係自己諗多左,
可以心息。
不過對方仍然會keep 住同佢做之前差唔多o既野(成日msn 、關心慰問咁),
朋友無奈,但又拒絕唔到,最後決定就繼續留係佢身邊,
守護果個人到心死為止。

如果你鍾意左一個人,但發現人地唔鍾意你,
你又會點打算呢?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 12:02 PM   #2
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
可能對個男0既力講認為同佢做之前差唔多o既野(成日msn 、關心慰問咁)係好正常0既朋友交流呢
abcdekfc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 12:06 PM   #3
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: abcdekfc 查看文章
可能對個男0既力講認為同佢做之前差唔多o既野(成日msn 、關心慰問咁)係好正常0既朋友交流呢
係架,
但有心人眼中就未必會睇得咁單純嘛,
尤其o係已經表白完之後

舊 08-15-08, 12:20 PM   #4
c_fu
Game Master
3陪達人

註冊日期: Aug 2002
我都曾經試過
結果強迫自己同對方做好朋友
但結果發覺都係唔得(加上對方有收兵之嫌 )
於是就揮慧劍
真係當左佢係一個好開外的朋友
對佢既好意亦都無法消受

舊 08-15-08, 12:57 PM   #5
是但
Game Master

PSN  IDseedown
我會放棄
希望盡快放得低
單戀太痛苦
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 01:03 PM   #6
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
不如問... 如果你又鍾意佢~ 佢又鍾意你...
但唔可以一齊... 咁可以點... /__\

---
回正題...

如果我係表白果個... 對方無反應...
我都係繼續鐘意到會鍾意第2 個為止~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 01:14 PM   #7
クラウド
God of Gamer
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
即刻收皮囉仲可以點 a

做返朋友都冇機會架啦

舊 08-15-08, 02:47 PM   #8
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
人地唔鍾意自己~ 都可以鍾意人架喎
如果自爆左可以做朋友未繼續做
唔得既話~ 暗地裡鍾意
有新目標即轉

舊 08-15-08, 02:49 PM   #9
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
睇見topic又諗返起D唔開心野

回題,當試過攻/撬/邀都唔得就覺得好累,無咩做到
就會明白咩叫唔可以強求架啦

搵其他野令自己生活充實D沖淡件事啦

舊 08-15-08, 03:21 PM   #10
abcdekfc
Game Master
乜都要學

如果第一次唔得0既話我可能會覺得會晤會係個女仔怕羞咯,不過如果係繼續示好0既情況下仲係無咩進展o既話我覺得係放棄會好D咯.
至于朋友就梗係會繼續做,但係我會刻意保持一D距離咯.始終有隂影掛
舊 08-15-08, 03:21 PM   #11
abcdekfc
Game Master
乜都要學

-DEL-

重復咗
舊 08-15-08, 04:07 PM   #12
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
人地都講明冇意思, 算係幾有品ga喇, 係你個fd諗多左o者

男同女個情況有d唔同
男追女, 可以試多2,3次先放棄
女追男, 通常一鋪定輸嬴

舊 08-15-08, 10:47 PM   #13
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 管家婆 查看文章
人地唔鍾意自己~ 都可以鍾意人架喎
如果自爆左可以做朋友未繼續做
唔得既話~ 暗地裡鍾意
有新目標即轉
冇人可以阻止到我鍾意一個人的
比個5我 /\

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-08, 10:51 PM   #14
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
如果你朋友守得開心,又吹佢唔脹....

另一方面....還掂人地都話"唔"~~自己搵下新目標好過,唔係有排屈

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-08, 12:11 PM   #15
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

可以試吓去追果D咪叫好囉

有時有D情況係你好想追,但係因為某D原因你又唔可以追
果D先到辛苦呀

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-08, 07:23 PM   #16
拉維絲
Insane Gamer
男女正常向沒節操女

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: 基路亞 查看文章
不如問... 如果你又鍾意佢~ 佢又鍾意你...
但唔可以一齊... 咁可以點... /__\

---
回正題...

如果我係表白果個... 對方無反應...
我都係繼續鐘意到會鍾意第2 個為止~
+1
我暗戀預科的一個男同學暗戀到大學畢業還在喜歡他,
本來以為預科畢業後幾年沒見感覺淡化了,
但一次偶然的機會下再遇上他,對他的感情又再一次爆發的時候,
我才發覺自己對他的感情比自己想像中深得多

為了不讓自己無法像喜歡他一樣喜歡其他人,
我已經發誓在找到廝守終身的人前不再見他

但就算不見他也好,有時腦海裡還是會浮現出他的臉......

拉維絲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 12:09 AM   #17
Middle
Moderator
K歌之王

我覺得,有時明知對方唔鍾意自己、但依然去表白,
都算係令自己真正死心o既一個方法......

舊 08-17-08, 12:17 AM   #18
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
咁似我以前個經歷既...
通常keep 1-2年後自己就會死心
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 12:57 AM   #19
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 拉維絲 查看文章
+1
我暗戀預科的一個男同學暗戀到大學畢業還在喜歡他,
本來以為預科畢業後幾年沒見感覺淡化了,
但一次偶然的機會下再遇上他,對他的感情又再一次爆發的時候,
我才發覺自己對他的感情比自己想像中深得多

為了不讓自己無法像喜歡他一樣喜歡其他人,
我已經發誓在找到廝守終身的人前不再見他

但就算不見他也好,有時腦海裡還是會浮現出他的臉......
咁點解唔索性賭一鋪向佢表白.....................?

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-08, 02:15 AM   #20
惡即斬
Ultimate Gamer

我正在經歷緊,感覺幾痛苦...不斷咁傷害自己
惡即斬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-08, 09:16 AM   #21
abcdekfc
Game Master
乜都要學

引用:
作者: 惡即斬 查看文章
我正在經歷緊,感覺幾痛苦...不斷咁傷害自己
會晤會係妳對呢種痛苦既感覺已經有D上癮?
舊 08-19-08, 03:43 AM   #22
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
>不過對方仍然會keep 住同佢做之前差唔多o既野(成日msn 、關心慰問咁)
諗得多左喇

我都有咁做

舊 08-19-08, 10:12 AM   #23
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
Topic又令我回憶傷心事 ......不是你繼續做就可以keep 到 friendship,對方隨時都可以話唔想欠你的理由而變成絕交

對我o黎講,忘記真係一件因難的事,無論不斷做野、打機、睇書都冇用,當靜下一個人的時候,就會回想起以前和她的每種事........

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-08, 02:38 PM   #24
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
其實都未同對方開始過, 唔開心一排好啦
想咁多做乜...人地唔鍾意自己 你點鍾意人都無用

有機會真係識多d人 擴闊一下自己個社交圈子
(撞到心儀既人機會大d!!!!!!!!)

舊 08-19-08, 04:12 PM   #25
dondon
Game Master
XBOX360必玩

XBox Live GamertagDONNOLO
引用:
作者: 管家婆 查看文章
其實都未同對方開始過, 唔開心一排好啦
想咁多做乜...人地唔鍾意自己 你點鍾意人都無用

有機會真係識多d人 擴闊一下自己個社交圈子
(撞到心儀既人機會大d!!!!!!!!)
好多人就係有d想法, 以為會可以誠意感動到對方, 但係世事點會咁理想, 雖然有時真係有d咁既人

論壇跳轉

現在的時間是 05:59 AM

手機版 | APP版