Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-02-15, 04:12 AM   #1
lovesong
Senior Gamer
ここが、イリオン

註冊日期: Oct 2008
ガンダムジオラマフロント!!

pv影片
https://www.youtube.com/watch?v=YM6xIubo3Ac

詳細說明影片
https://www.youtube.com/watch?v=OOqzpTQT06Y

官網
http://gdf.bandainamco-ol.jp/

攻略 Wiki
http://gdf.swiki.jp/

LAG機補償:
遊戲内「支給品」右下 シリアルコード入力

3/29分お詫び(4/17まで)
・全チャージャー×5個 / 資金50000×2
BFJVCW7VUT7AGJL7

3/31分のお詫び(4/17まで)
5EW4KCVDSM48P6RC

スペシャルプレゼントA(6/30まで)
・ビルドチャージャー×5個
BDVW97A45NCGYF3T

スペシャルプレゼントB(6/30まで)
・ビルドチャージャー×5個
5JKG9TNFCTVX897L

4/4分のお詫び①(4/18まで) 
・全チャージャーx3個
N6DP7XEALVWWHULE

4/4分のお詫び②(4/18まで) 
・リカバリーチャージャーx30個
DJU3UCGVRSPMS3TL

4/4分のお詫び③(4/17まで) 
MBCW4PUFMHBKFVDV

ガンダムジオラマフロント!

此篇文章於 04-07-15 02:16 AM 被 lovesong 編輯。
lovesong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-15, 11:26 AM   #2
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
中o左Close Beta, 今晩試下先.

舊 03-07-15, 01:10 AM   #3
lovesong
ここが、イリオン

我都抽到cb ,幾好玩,而家升到上等兵,成日比人地個基地陰到
阿寶馬沙都比露那隻砲渣屈死,砲露那幾好用,不過要帶2隊打機幫佢擂子彈
舊 03-24-15, 08:14 PM   #4
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
好似正式開始可以DL喇
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-15, 08:35 PM   #5
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

我想問問個AC係點樣申請架??
我用返Bandai果個AC Login,佢話唔岩…
舊 03-24-15, 10:21 PM   #6
larrytai
Crazy Gamer

先前事前登錄ok, 現在login竟然唔得

webpage login 時ok, 係隻game登錄位唔得

此篇文章於 03-24-15 10:24 PM 被 larrytai 編輯。
larrytai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-15, 09:47 AM   #7
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: larrytai 查看文章
先前事前登錄ok, 現在login竟然唔得

webpage login 時ok, 係隻game登錄位唔得
咁其實係唔係用Webpage個ac去login架??
舊 03-25-15, 10:05 AM   #8
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
要VPN, 無計.

舊 03-25-15, 10:37 AM   #9
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: psidef 查看文章
要VPN, 無計.
都係LOGIN果時要連VPN??玩緊果時好似可以斷喎
好似艦Colle咁
舊 03-26-15, 12:30 AM   #10
lovesong
ここが、イリオン

引用:
作者: rinxlun 查看文章
都係LOGIN果時要連VPN??玩緊果時好似可以斷喎
好似艦Colle咁
試左成日先知,謝謝
而家升到兵長可以打階級戰
舊 03-26-15, 12:32 AM   #11
lovesong
ここが、イリオン

CB既經驗:
log out 就進入防衛模式比人打
因為平時過任係強制人打人
你比人打到資源生產建築就會扣
唔想訓醒見到0金0晶
就要圍死d金晶

個基地唔多重要

理得佢死,丟個基地出去,比人過版算

但係打階級戰就剛剛相反,死都要保住基地,
階級戰一比人爆基地就降級降分,仲會有低評
d人見你低評就會汁你死雞圍打你

仲有一定要睇呢條片
唔好以為起係角就係醒,比人狂炒...
https://www.youtube.com/watch?v=HfonXIc7zgE
CB時第一晚比人狂清到0金0晶就係咁起中招
舊 03-26-15, 02:04 AM   #12
larrytai
Crazy Gamer

引用:
作者: lovesong 查看文章
CB既經驗:
log out 就進入防衛模式比人打
因為平時過任係強制人打人
你比人打到資源生產建築就會扣
唔想訓醒見到0金0晶
就要圍死d金晶

個基地唔多重要

理得佢死,丟個基地出去,比人過版算

但係打階級戰就剛剛相反,死都要保住基地,
階級戰一比人爆基地就降級降分,仲會有低評
d人見你低評就會汁你死雞圍打你

仲有一定要睇呢條片
唔好以為起係角就係醒,比人狂炒...
https://www.youtube.com/watch?v=HfonXIc7zgE
CB時第一晚比人狂清到0金0晶就係咁起中招
一日最多得2小時可玩. 咁即係22小時防衛...日日都0金0晶?
larrytai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-15, 09:12 AM   #13
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
試左成日先知,謝謝
而家升到兵長可以打階級戰
睇黎要搬返COC果D陣出黎試吓喇
我依家都仲係上等兵,今日再試吓先
你咁快升個Tower hall既??

此篇文章於 03-26-15 09:14 AM 被 lunn 編輯。
舊 03-26-15, 08:13 PM   #14
lovesong
ここが、イリオン

引用:
作者: larrytai 查看文章
一日最多得2小時可玩. 咁即係22小時防衛...日日都0金0晶?
log out前我建議將起野剩返既晶全部升級圍牆
錢就盡快開曬3個兵工廠開新機種燒曬去,1蚊都唔好留
舊 03-26-15, 08:21 PM   #15
lovesong
ここが、イリオン

引用:
睇黎要搬返COC果D陣出黎試吓喇
我依家都仲係上等兵,今日再試吓先
你咁快升個Tower hall既??
前期l開到大魔就好易屈爆人地塔搶晶金,錢多到亂升
舊 03-27-15, 09:02 AM   #16
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
前期l開到大魔就好易屈爆人地塔搶晶金,錢多到亂升
我都係升緊大魔呀,幾抵用,UNIT又多
另外用紅迷茫其實都好勁,不過單係出佢已經要4千幾蚊,好貴…

依家都係不停咁起緊野,得兩個Builder超唔夠用…
舊 03-27-15, 08:50 PM   #17
lovesong
ここが、イリオン

引用:
我都係升緊大魔呀,幾抵用,UNIT又多
另外用紅迷茫其實都好勁,不過單係出佢已經要4千幾蚊,好貴…

依家都係不停咁起緊野,得兩個Builder超唔夠用…
要BC買,不過暫時不要考慮買BC
剛剛個更新就係殺VPN同海外PLAYER
隨時沉船無得玩,有心理準備
舊 03-27-15, 10:00 PM   #18
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
要BC買,不過暫時不要考慮買BC
剛剛個更新就係殺VPN同海外PLAYER
隨時沉船無得玩,有心理準備
依家已經完全Login唔到咁,80%放棄了
都係專心練艦算喇…
舊 03-27-15, 10:07 PM   #19
lovesong
ここが、イリオン

引用:
依家已經完全Login唔到咁,80%放棄了
都係專心練艦算喇…
用vpn試log in 10次只有2次成功,仲要未開打換ip即斷
睇2ch好像連日本人都係玩唔到,有機會唔係鎖既....不過唔好太樂觀
舊 03-27-15, 10:25 PM   #20
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
用vpn試log in 10次只有2次成功,仲要未開打換ip即斷
睇2ch好像連日本人都係玩唔到,有機會唔係鎖既....不過唔好太樂觀
希望只係初期既不穩啦,不過都係惡搞架喇,唔課的話得兩個builder,真係起得倉黎又起唔到炮
舊 03-28-15, 12:39 PM   #21
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

http://gdf.bandainamco-ol.jp/informa...o=38&tag=Event

有CODE可以拎到Bear guy
舊 03-28-15, 03:04 PM   #22
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
路過,想要code既可以pm我

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-15, 08:59 PM   #23
lovesong
ここが、イリオン

log in連打
成功log in進行loading
time out
舊 03-29-15, 08:43 AM   #24
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
log in連打
成功log in進行loading
time out
Login成功,去到開戰,打打吓…斷線…
舊 03-29-15, 03:46 PM   #25
青魔

註冊日期: Nov 2005
3DS Friend Code0087 3345 7774
引用:
Login成功,去到開戰,打打吓…斷線…
經常斷線就當輸...
青魔 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:46 AM

手機版 | APP版