Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-29-08, 05:52 AM   #1
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
轉貼-好男人的經典?

係另一個論壇咁岩睇到

內文--
http://www.discuss.com.hk/viewthread...&extra=&page=1

雖然已經同暗戀咗好耐嘅女仔拍咗成年拖,但係我已經發現咗佢一腳踏兩船同第二個 bf 發展緊,加上我哋性格上亦都唔多夾,實在無謂再拖拖拉拉,希望新嘅一年有新嘅開始,打算喺除夕夜倒數完之後同佢講分手,我諗依個應該係最好嘅解決方法!

(update 7:20pm)

既然大家都唔清楚我同 gf 嘅實際情況,我都唔怕喺度講清楚啲,一切都係由今個月頭開始!
今個月頭我 gf 話我買畀佢部腦壞咗開唔到,叫我車佢拎去整,但係佢唔知道嗰間電腦公司係我個死黨開嘅,佢剩係知道我間公司啲電腦都係畀佢哋整,所以可以幫佢免費維修!
點知有一日我個死黨突然 call 我問我有冇第二個 msn 戶口,我當然問佢點解會咁問,原來佢睇過我 gf 嘅 msn history 仲發現到佢一腳踏兩船嘅證據!
原來我 gf 趁我今年六月出 trip 去美國開會嗰陣開始同佢個健身教練行得好埋,行街睇戲食飯甚至上埋時鐘酒店,直到九月因為佢教練移情別戀先至完鬆兼飛咗佢(我啱啱睇到依 part 先知佢哋九月已經散咗)!
(點解我會知個姦夫係佢嘅教練,係因為佢有喺 msn 度同個姦夫 book 過堂!)(聽講話啲健身教練都好濫吓,我諗遲啲都要去驗吓身求個安心!)
回想我七月返番香港之後嗰兩個月都好難約到佢出嚟,當時我仲以為佢怪我因為要出 trip 掛住做嘢而冷落咗佢所以先至對我咁冷淡,等我嗰陣仲送花同送禮物返佢!
我仲記得我 gf 嘅 msn history 裡面同個健身教練講過佢只會揀一個收入穩定嘅白領做 long term(即係我),不過我點都估唔到原來佢仲想搵個大隻佬做姦夫!
睇完晒佢哋嘅對話之後,話唔騮就係呃人嘅,不過依家嘅情緒就已經平伏咗好多,我冇即刻踢爆佢係唔想連累我死黨畀佢告非法使用電腦兼侵犯私隱!
因為佢始終都係我曾經鍾意過嘅人,為咗好嚟好去,琴日我都有陪佢過聖誕,除夕晚我仲 book 咗佢最鍾意嘅酒店 buffet 同買埋禮物陪佢去 Time Square 對面嗰間樓上 cafe 倒數!仲有我係唔會等 gf 約我嘅,因為主動預早約 gf 同安排節目係身為 bf 嘅風度同基本責任!
我諗住等我送到佢屋企樓下先同佢講,咁樣佢就冇可能即刻自殺到!
我仲計劃夾埋我嗰個啱啱喺加拿大畢業返嚟嘅堂妹扮我嘅新歡揸我另一部車到佢屋企樓下嚟接我,就等我嚟替佢孭起依個不忠嘅罪名,因為男人孭會冇咁難勘亦都好過畀人話戴綠帽,咁樣又唔洗連累我個死黨,一石二鳥!
我都知道兩個人搞到要分手,大家都有責任,而我嘅問題係我份工好忙又要成日出 trip,不過佢喺識我嗰陣都知道嘅!
其實我到依家都仍然希望佢可以得到真正嘅幸福,唔想佢因為其他原因同一個唔鍾意嘅人喺埋一齊!

如果係真,算唔算好男人?
仲可以將罪名落自己身上
以德報怨? 做戲做足120分
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 07:47 AM   #2
怪人怪人
God of Gamer
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
先祝佢成功

不過一個未完成既秘密行動,係唔應該公告天下既

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 07:55 AM   #3
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 怪人怪人 查看文章
先祝佢成功

不過一個未完成既秘密行動,係唔應該公告天下既
嗯,其實時代對面果度無幾多間cafe ...... ~__~"

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 08:00 AM   #4
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

註冊日期: Jan 2002
好男人就唔知啦, 不過就一定係好人同好兄弟

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 09:23 AM   #5
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
佢都算幾好eq....

我見d 人reply話咁樣好hurt個佢gf....好多人眼中男飛女就一定係男o既唔o岩....

不過我都唔太認同"好黎好去", 無謂再花時間響d咁o既cheap女身上
最多除夕安排好哂d野再放佢飛機咪算lor

此篇文章於 12-29-08 09:50 AM 被 ELT 編輯。
ELT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 10:23 AM   #6
Junior Member
敗家一族

註冊日期: Apr 2008
期待佢做完果日
條女既反應~~~

不過係d大論壇咁講...真係周街都知
123321911 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 11:09 AM   #7
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
做乜咁快講出來

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 11:33 AM   #8
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
「想起泰山高處有人在懸崖上刻了四個大字:『予欲無言』,其實也甚是多事。」-- <<花潮>>

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 12:20 PM   #9
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
計劃太週詳啦,如果有乜意外,都唔知樓主有冇彎轉.....
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 02:43 PM   #10
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
唔知邊年有新聞 男方倒數完定唔知聖誕後送女仔回到家中同佢講分手 跟住個女仔去自殺...
哈...

舊 12-29-08, 03:11 PM   #11
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
點解甘多人信GA???一看便知是假了嘛...
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 05:01 PM   #12
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
你又知係假??

不過我都覺得事主過份好人....

舊 12-29-08, 05:20 PM   #13
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
我都好好奇點解會係假...?
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 05:31 PM   #14
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: loser 查看文章
你又知係假??

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
可能佢識當事人
可能個女主角係佢D客/朋友/係佢本人
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 05:37 PM   #15
Diana
Insane Gamer

引用:
作者: loser 查看文章
你又知係假??

中哂毒,你估漫畫咩,...我唔相信呢個香港會有呢類男人...

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章

呢篇文章個主筆好明顯比女FIY左然後自我幻想...
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 05:38 PM   #16
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
什麼好男人吖,係有心分手就早早決絕提出啦,攪咁多嘢做 mud ???

舊 12-29-08, 05:38 PM   #17
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: POKA 查看文章
可能佢識當事人
可能個女主角係佢D客/朋友/係佢本人
結論:水姐食鹽多過你食米

回正題:想要好男人?睇日劇 Last Christmas啦,健次先係王道 (係我的目標 )

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 06:19 PM   #18
二伍

註冊日期: Sep 2002
直接飛佢咪算囉
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 06:38 PM   #19
middledragon
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
如果佢真係咁做既,無疑係個好男人行為,不過聽佢語氣好似有D HARDSELL自己有幾好咁
middledragon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 06:49 PM   #20
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
中哂毒,你估漫畫咩,...我唔相信呢個香港會有呢類男人...
呢篇文章個主筆好明顯比女FIY左然後自我幻想...
引用:
作者: middledragon 查看文章
如果佢真係咁做既,無疑係個好男人行為,不過聽佢語氣好似有D HARDSELL自己有幾好咁
我倒覺得又係似引人鬧女仔果d文
男女對戰果d文...............

應該好快又會有人quote呢篇野黎鬧港女.............
呢篇野好有潛質做潮文系列

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 06:50 PM   #21
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
好兄弟啦....睇到都講出黎
有d人會咋唔知睇住你死

[個人睇法
]但男主角...應該話佢好男人定係傻呢
既然佢自己都識話性格唔岩
分開係遲早既事
何必要迫自己揹上呢條罪名
[個人睇法]

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 11:08 PM   #22
芥菜
Senior Gamer
滄桑的野人

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDguychoi
XBox Live GamertagPu Lei Mor
唔知點解....我只係覺得係一個復仇大計.
給女方一個最大的傷害.
天堂與地獄??
芥菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-08, 11:14 PM   #23
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: 芥菜 查看文章
唔知點解....我只係覺得係一個復仇大計.
給女方一個最大的傷害.
天堂與地獄??
所以我覺得佢唔係什麼好男人

舊 12-30-08, 02:22 AM   #24
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
好男人?唔覺

縱觀全文
只覺作者係一個自大狂, 而且小心眼
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-08, 06:42 AM   #25
John5
Game Master
地獄浪人

註冊日期: Jul 2002
反而我唔覺得佢好人wor..
係好人就分手啦, 唔洗搞咁多大龍鳳.
橫掂都係分, 點解要穩堂妹扮新歡連累個堂妹? 多一個人物出現, 果個人物就多一分危險, 更何況自己親人都可以利用, 有幾好呀?

唔理呢件事真偽, 疑點好多.
第一, 佢好朋友點樣會發現個gf既msn紀錄? 個好朋友同gf係咩關係?
第二, 明知個女仔同其他男人行得埋左, 佢都可以不問不聞? 出trip唔係代表佢冇少少時間上msn 或者email
第三, 真係男人, 既然揀得個女仔做女友, 就要盡全力保護個女仔, 而唔係美化自己d 行為. 分手都唔需要背上任何罪名.

我係覺得個男仔想個女仔受返佢所受過既痛兼加倍奉還..
John5 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
【轉貼】RMS-116H Hobby Hi-Zack Delight986 收藏品討論版 0 11-07-08 03:48 PM
[轉貼]格劍第五戰:鳥巢 匹茲堡 Cosplay同人MIX討論區 1 09-13-08 01:52 AM
[轉貼]死亡筆記借題四格漫畫 【子夜】 Cosplay同人MIX討論區 7 01-14-08 03:55 PM
轉貼-騙盡錢財甩港男-強姦犯狂刺舊愛圖滅口 SANG2003 ~清談館~ 31 11-08-07 11:15 PM
世界盃簡史(1930-2002)...<<轉貼自MSN>> 烈火戰車 體育版 0 06-12-02 06:09 PM

現在的時間是 12:24 AM

手機版 | APP版