Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-31-08, 08:44 PM   #1
金比@_@
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
突然比人問起.....唔識答...唔知有冇人知道?

"出得黎行,預左要還"既出處,
記得係其中一套電影出過之後呢句說話就成為大家既常用語, 但我又一時醒唔起係邊個人係邊套戲講過....唔知有冇人記得?
金比@_@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-08, 08:45 PM   #2
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 金比@_@ 查看文章
"出得黎行,預左要還"既出處,
記得係其中一套電影出過之後呢句說話就成為大家既常用語, 但我又一時醒唔起係邊個人係邊套戲講過....唔知有冇人記得?
無間道2.吳鎮宇.倪永孝

此篇文章於 01-31-08 08:48 PM 被 凍冰冰綠茶 編輯。
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-08, 08:49 PM   #3
金比@_@
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
無間道2吳鎮宇
真係吳鎮宇@無間道? 我成日都覺得好似再前d既時間已經出過添...
金比@_@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-08, 08:52 PM   #4
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
應該係啦...
爸爸話:[出黎行,無論做過d乜,遲早要還]
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-08, 11:04 PM   #5
NARC
Game Master

註冊日期: Apr 2003
其實姐係咩意思
(冇睇過)

心愛的男人還是要用鎖鏈綁住喔
NARC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-08, 11:09 PM   #6
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: NARC 查看文章
其實姐係咩意思
(冇睇過)
因果關係,
做左0的咩,就會有咩結果
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-08, 11:18 PM   #7
九里貓
Insane Gamer
腐係好事

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagcarman337
無間道1 .志偉講架?

舊 02-01-08, 01:10 AM   #8
KAGA08
Game Master
NamieAmuro

註冊日期: Oct 2007
XBox Live GamertagKaga360
無間道二...

無間道一志偉講應該係...
[條路係你地自己簡...]
KAGA08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-08, 04:19 AM   #9
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
一應該係一將功成萬骨枯....

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-08, 09:38 AM   #10
Guazu
Junior Member

註冊日期: Oct 2005
電影o既話我就5太清楚, 但我記得o係LMF 的一首歌裡面有呢句
Guazu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-08, 10:11 AM   #11
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
再之前有冇講過就唔清楚
但係多人講應該係無間2開始
吳鎮宇o係戲入面講過好多次......
不過佢陰陰沉沉個斯文黑幫老大樣真係好型

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-08, 10:19 AM   #12
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: HikariY 查看文章
因果關係,
做左0的咩,就會有咩結果
是嗎? 我諗得好簡單

入得黑社會, 就預左要死在黑社會

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-08, 04:33 PM   #13
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
好似係「吳乳深」年代已經有...

論壇跳轉

現在的時間是 07:44 AM

手機版 | APP版