PDA

查看完整版本 : [多機種] Sleeping Dogs【香港秘密警察】攻略及心得交流區

頁 : [1] 2 3 4 5 6

whassupbun
08-14-12, 09:35 PM

:cwm26: 香港秘密警察(日) :cwm26:
:cwm23: 熱血無賴(中) :cwm23:
:p 龍在江湖(台) :p

攻略及心得交流區

Health Shrines 地點攻略 (http://vgfaq.com/?p=13806) (致電Amanda並完成第二次約會後, Health Shrines位置會於地圖上顯示)

Lock Boxes 地點攻略 (http://vgfaq.com/?p=13835) (致電Ilyana並完成約會後, Lock Boxes位置會於地圖上顯示)

Spy Cameras 地點攻略 (http://vgfaq.com/?p=13845) (與Not Ping第二次約會後, Spy Cameras位置會於地圖上顯示)

Jade Statues 地點攻略 (http://vgfaq.com/guides/sleeping-dogs-jade-statues-locations/) (致電Tiffany並完成第二次約會後, Jade Statues位置會於地圖上顯示)

傢俬售賣地點攻略1 (http://www.gamerfuzion.com/sleeping-dogs-safehouse-upgrades-locations-guide/), 2 (http://www.realsg.com/2012/08/guide-sleeping-dogs-safehouse-upgrades.html)

常見問題FAQ

閉路電視hacking影片教學 (http://youtu.be/acTF1B5o0FM)(鳴謝版友nakakula (http://www.gaforum.org/showpost.php?p=9947468&postcount=202)), 文字教學 (http://www.gaforum.org/showpost.php?p=9941470&postcount=11)

中環Martial Arts Club影片教路指南 (http://youtu.be/hlleqK13fOg?t=1m24s)(鳴謝版友nakakula (http://www.gaforum.org/showpost.php?p=9947363&postcount=185))

Q: 點解有時叫我按http://www.ps3trophies.org/forum/images/smilies/circle18x18.png但要按http://www.ps3trophies.org/forum/images/smilies/Cross18x18.png先岩? (PS3版本)
A: PS3版http://www.ps3trophies.org/forum/images/smilies/circle18x18.pnghttp://www.ps3trophies.org/forum/images/smilies/Cross18x18.png制調轉係已知問題, 菜單介面http://www.ps3trophies.org/forum/images/smilies/circle18x18.pnghttp://www.ps3trophies.org/forum/images/smilies/Cross18x18.png功能正常, 但遊戲進行時(例如格鬥/QTE/跳車)要按http://www.ps3trophies.org/forum/images/smilies/circle18x18.png的情況其實應該按http://www.ps3trophies.org/forum/images/smilies/Cross18x18.png, 暫時未有改決方法, Sony已發致歉啟事 (http://asia.playstation.com/hk/cht/news/noticeDetail/284290)並將於不久將來作出修正。

Q: 如何重玩故事任務?
A: 暫停遊戲或使用手機 > Social Hub > Missions。

Q: 爆機後如何繼續升Traid Level?
A: 1)重玩故事任務; 2)如果有功夫DLC可以到北角做Shaolin Showdown任務打和尚, 儲滿三個紅三角後, 離開作戰場地, 再重複; 3)不停重玩各區Martial Arts Club; 用以上方法時亦可考慮購入Mountain Master套裝, +15% Traid XP。

Q: 爆機後尚欠數個EVENT,應該怎樣完成?
A: 有11個隱藏EVENT,要去到位置附近範圍先會啟動:YouTube影片攻略 (http://youtu.be/XL0ZgWbJs_M)

Q: 警察任務 Kidnapper Lead 2 喺賭船上打牌遇到鏡頭bug可以點解決?
A: 當你輸第一局既時候, 出現「你輸了YOU LOST」個畫面就揀Leave, 問你are you sure you want to cancel就揀cancel, 然後place bet, 鏡頭就會回復正常, 可以繼續任務。

Q: 停車場點收藏車? 點解得兩架車咁少?
A: 停車場係冇得收藏街邊搶番黎既車, 亦冇得泊車, 只可以攞你已經擁有(任務提供/DLC載具)或喺車型ICON Vehicle Store買左既車。

Q: Car Valet電召送車服務只可以送電單車嗎?
A: 可以轉其他車款, 首先要去停車場攞車, 揀好想要既車款按http://www.xbox360achievements.org/images/misc/y.png/http://www.ps3trophies.org/forum/images/smilies/Triangle18x18.pngSet Valet Vehicle就可以了。

Q: 我玩到XXX個任務, 進度係幾多呢? 仲有幾耐爆機?
A: 暫停遊戲 > Statistics > Completion, 有紀錄完成左幾多任務, 故事進度等等

:cwm15:劇透討論請用Spoiler tag, 反白係唔夠既, 回覆既時候請按工具列http://www.gaforum.org/images/spoiler.gif icon:cwm15:

攻略/簡介後補, 見清場趕過黎哩邊, 但又冇人開, 開住哩個頂住先, 最緊要有咩唔識玩有個地方比大家發問 :good:

whassupbun
08-14-12, 09:37 PM
[霸位以備將來不時之須]

pureman
08-14-12, 09:48 PM
thx
第一週目想做好差佬,係咪可以唔理d黑幫任?

wolfwolfwolf
08-14-12, 09:51 PM
thx

全部都要做架
同埋應該唔會有二週目

pakchi70
08-14-12, 09:57 PM
啲health shrine 有攻略未?

(=v=)b
08-14-12, 09:58 PM
粵語歌~電台剩係播24味~:XDXD:

whassupbun
08-14-12, 09:58 PM
thx

全部都要做架
同埋應該唔會有二週目
係呀始終主角係臥底嘛 :hahaha: 兩邊既任務都一定要做, 如果做晒警察任務, 唔做黑社會任務, 主線進度會停滯不前, 要完成黑幫任務先會unlock新既警察任務, 雖然有黑白兩道啫, 但唔好誤會隻game有得比你揀支線, 係冇的 :hahaha:

08-14-12, 10:01 PM
啲health shrine 有攻略未?

其實唔係咁需要攻略
因為前期約女朋友出街之後地圖會顯示所有香爐既位置

Noble6
08-14-12, 10:28 PM
原全吾識得點hacking
有無人可以教學吓?

wang2009hk
08-14-12, 10:37 PM
設定那兒字幕選中文是那些位會出中文啊..?

whassupbun
08-14-12, 10:44 PM
原全吾識得點hacking
有無人可以教學吓?
OK, 明點HACK就易到你唔信
每次開始, 入0123, 如果個數字位置正確, 就會著綠色; 正確但位置唔岩, 就會亮黃色; 如果完全唔岩, 就紅色
當你入左0123, 佢變左0123
2著左紅色, 即係可以唔洗再試2字; 1著左綠色, 即係個PASSWORD入面有1字之餘你仲撞岩左個位置, 恭喜晒, 可以唔洗理佢; 而0同3就黃色, 即係密碼入面有哩兩個數字, 但你放佢地既位置唔岩, 要再估
下一步, 試其他組合, 第一個字唔會再係0啦, 你已經知道0字唔係排第一個位, 亦都唔會係1或2, 但有機會係3, 試下3140
噢, 又錯, 3140, 即係4亦都唔洗再試, 3岩左, 但0依家話你放錯位, 咁0既位置只剩下一個: 3105
3105, 再錯, 但你已經岩左三個字, 5唔岩, 就試下一個number, 試6字
3106, 恭喜你, 成功解碼

設定那兒字幕選中文是那些位會出中文啊..?
字幕揀CANTONESE既意思係當角色講CANTONESE既時候先會出英文字幕, 哩個功能係比聽唔明中文既外國人, 唔係為我地而設, 隻game係冇得出中文字幕

Suda
08-14-12, 10:47 PM
撞路人d對白笑到肚痛:404:

野良猫
08-14-12, 10:48 PM
未買game,純入嚟讚下頭post幅圖:good:

whassupbun
08-14-12, 10:56 PM
未買game,純入嚟讚下頭post幅圖:good:
謝謝
向炒價說不, 支持你唔好買住

Z13
08-14-12, 11:17 PM
唔鍾意做任務
只鍾意捉人質同差佬駁火同捉路人上天橋掉佢落街

CCHander
08-15-12, 12:01 AM
本身想買車 , 但係最平個架都要成15萬

橙色林寶堅尼要成69萬幾 , 幾時先可以儲夠錢x)

ZOMA
08-15-12, 12:04 AM
玩左陣,真係幾唔錯
地圖就唔似ga la~:g19:
但係都叫做用緊香港果種style來設計個地圖
條條路都好窄:XDXD:

其他野都唔差, 一路玩一路笑..:haha::haha:

08-15-12, 12:34 AM
撞路人d對白笑到肚痛:404:

我聽到有個司機話

趕時間先黎塞車,唔通連個天都唔中意我:XDXD:

whassupbun
08-15-12, 12:59 AM
本身想買車 , 但係最平個架都要成15萬

橙色林寶堅尼要成69萬幾 , 幾時先可以儲夠錢x)
做任務其實收入好高, 開locker都賺得好快
另外可以用手機 > Contact > Tran, 幫佢偷車, 幾萬銀一部

irismong
08-15-12, 01:01 AM
有小巴爭線玩~
HAHAHA
D SIDE TRACK任務都幾得意丫~

樓上唔識玩HACKING果個, 細個緊係無玩過MASTERMIND @@
佢仲要易過MASTERMIND勁勁勁多= =

Suda
08-15-12, 02:18 AM
觀音兵眼鏡店:haha:

地圖比預期仲大,依家唔敢行太遠,成日要reload返屋企

PTX-003C
08-15-12, 02:46 AM
好多地道粗口, 笑到停唔到
不過片入面D角色英文中夾一兩個字中文....好怪

沙翁
08-15-12, 02:47 AM
咁多人死唔見你死
撞撞撞,因住撞到爆x眼啊你
靚女買衫唔係平d架咩
男人就好似買衫咁,件件都咁cheap
我咁有誠意,好心你就平d啦

邊鬼個諗埋D咁既對白架究竟:cwm2:

W!LL
08-15-12, 02:50 AM
上左架新巴聽到國語歌 :haha: 應該上唔同車有唔同歌, 好正 :XDXD:

Suda
08-15-12, 02:52 AM

正在有好多港女好有共鳴:XDXD:
大多數係粗口先轉廣東話,呢隻係好好的粵語<s>粗口</s>教材

間唔中撞到蝗:cwm26:

PTX-003C
08-15-12, 03:01 AM
趕住去投胎咩~
行路唔帶眼GA你!!

Noble6
08-15-12, 04:03 AM
OK, 明點HACK就易到你唔信
每次開始, 入0123, 如果個數字位置正確, 就會著綠色; 正確但位置唔岩, 就會亮黃色; 如果完全唔岩, 就紅色
當你入左0123, 佢變左0123
2著左紅色, 即係可以唔洗再試2字; 1著左綠色, 即係個PASSWORD入面有1字之餘你仲撞岩左個位置, 恭喜晒, 可以唔洗理佢; 而0同3就黃色, 即係密碼入面有哩兩個數字, 但你放佢地既位置唔岩, 要再估
下一步, 試其他組合, 第一個字唔會再係0啦, 你已經知道0字唔係排第一個位, 亦都唔會係1或2, 但有機會係3, 試下3140
噢, 又錯, 3140, 即係4亦都唔洗再試, 3岩左, 但0依家話你放錯位, 咁0既位置只剩下一個: 3105
3105, 再錯, 但你已經岩左三個字, 5唔岩, 就試下一個number, 試6字
3106, 恭喜你, 成功解碼

字幕揀CANTONESE既意思係當角色講CANTONESE既時候先會出英文字幕, 哩個功能係比聽唔明中文既外國人, 唔係為我地而設, 隻game係冇得出中文字幕

多謝教學^^

有小巴爭線玩~
HAHAHA
D SIDE TRACK任務都幾得意丫~

樓上唔識玩HACKING果個, 細個緊係無玩過MASTERMIND @@
佢仲要易過MASTERMIND勁勁勁多= =

你估中了,在下真係無玩過^^;

真係未試過比人用粗口鬧足成日都仲咁高興w

(=v=)b
08-15-12, 07:42 AM
周街都有賣眼鏡既"西醫何必利":XDXD:
d衫得西裝&T恤賣~想著得爛仔D都唔得~:g19:

whassupbun
08-15-12, 09:08 AM
上左架新巴聽到國語歌 :haha: 應該上唔同車有唔同歌, 好正 :XDXD:
有得揀電台架嘛, 坐咩車都可以聽晒所有台架啦 :hahaha: 輕輕台係專播華語歌, 但某D台有時都會有, 同埋間中有廣東話廣告
左右十字制係揀電台, HOLD實係控制音量, 哩樣我真係佩服佢, 就算GTA/Saints Row咁多集都諗唔到哩個操控, 雖然係D好細微無關重要既野, 但真係估唔到佢係第一個諗到

Montague
08-15-12, 10:04 AM
周街都有賣眼鏡既"西醫何必利":XDXD:
d衫得西裝&T恤賣~想著得爛仔D都唔得~:g19:

都有底衫、背心、hoodie賣呀
再唔係咩都唔著咁未爛D囉x)

0826使者
08-15-12, 10:05 AM
隻game廣東話精髓吾係粗口
其他吾係粗口真係堅正
「知吾咩叫眼前一黑呀」
「嘩!格蘭披治呀」:g19:

pureman
08-15-12, 10:12 AM
打打下交,d臭飛話"而家投降既話我就放過你"

試過撞到個路人,比佢鬧"你用c眼睇路架?!"

t-cup
08-15-12, 10:16 AM
係咪要去中環先有(法拉利樣?)跑車, 北角來來去去得雞車 x)

Eclair
08-15-12, 10:21 AM
電車可以去到大埔?:cwm26:

滅龍士
08-15-12, 10:26 AM
入o黎讚圖+1:D

BTW,樓主可以o係二樓整番個地道金句錄俾人Like喎:good:

wang2009hk
08-15-12, 10:30 AM

很好笑+1~XD
雖然這樣子有點怪w

不過說到中文對白..
總是覺得有點棒讀耶~XD
(我知這隻是外國做的GAME啦)

看到遊戲上至小混混,下至街邊阿嬸的英文水平都超強勁..這真的是香港嗎~!?XD(拖

..遊戲中好像沒7仔和M記~?w

陳國漢之友
08-15-12, 10:57 AM
隻game廣東話精髓吾係粗口
其他吾係粗口真係堅正
「知吾咩叫眼前一黑呀」
「嘩!格蘭披治呀」:g19:

完全同意.

嘍囉A : 等我話俾你聽咩叫眼前一黑喇

嘍囉B : 知唔知我對鞋有咩特別呀 ?? , 專用黎踢C忽鬼架.

聽到第二句後笑到我要禁暫停, 笑足成分鐘

0826使者
08-15-12, 11:00 AM
很好笑+1~XD
雖然這樣子有點怪w

不過說到中文對白..
總是覺得有點棒讀耶~XD
(我知這隻是外國做的GAME啦)

看到遊戲上至小混混,下至街邊阿嬸的英文水平都超強勁..這真的是香港嗎~!?XD(拖

..遊戲中好像沒7仔和M記~?w

可能外國人對7仔m記無興趣
通街都係小販檔:g19:

不過有啲攪笑
30蚊一罐可樂
食串魚蛋都要15蚊
但係泊車一粒鐘都係30蚊

想問下
有個黃色任務係要你去廟到打啲僧侶
其實有無話打幾多先算完?
我打到60隻就無打走左去....

sephirothmk3
08-15-12, 11:16 AM
可能外國人對7仔m記無興趣
通街都係小販檔:g19:

不過有啲攪笑
30蚊一罐可樂
食串魚蛋都要15蚊
但係泊車一粒鐘都係30蚊

想問下
有個黃色任務係要你去廟到打啲僧侶
其實有無話打幾多先算完?
我打到60隻就無打走左去....

d賣汽水既超市行出行入有7仔既叮咚聲ga:XDXD:
周街都係泊車入錢果D表 撞爆有錢執ga:cwm2:
和尚打到107........ 都無特別野:@_@:

whassupbun
08-15-12, 11:19 AM
係咪要去中環先有(法拉利樣?)跑車, 北角來來去去得雞車 x)
係呀如果做偷車任務有架貴野乜鬼GT要你去中環搵先有,我偷左佢先比8萬我,我見幾好渣想去買一架啦,要$250,000 :g19:
雖然我夠錢,但唔想嘥住,留番D本錢去鬥雞,加上DLC送架警車性能都唔錯,自己又鍾意電單車多D,窄路好渣D :hahaha:

電車可以去到大埔?:cwm26:
仲有綠的係中環獨有 :cwm26: 全部巴士都係新巴 :hahaha:
隻game根本冇新界,即係架電車永遠都去唔到大埔,D乘客永遠都返唔到終點站,鬼電車 :cwm31:

08-15-12, 11:23 AM
係呀如果做偷車任務有架貴野乜鬼GT要你去中環搵先有,我偷左佢先比8萬我,我見幾好渣想去買一架啦,要$250,000 :g19:
雖然我夠錢,但唔想嘥住,留番D本錢去鬥雞,加上DLC送架警車性能都唔錯,自己又鍾意電單車多D,窄路好渣D :hahaha:

升左face lv 會平D?
face lv 最後一個skill叫"大佬" 買野平多40%:cwm2:
果然好似冠A哥話齋 古惑仔買野唔洗比足:tropical:

whassupbun
08-15-12, 11:37 AM
入o黎讚圖+1:D

BTW,樓主可以o係二樓整番個地道金句錄俾人Like喎:good:
Thank you :o69: 其係我係整比自己飛碌timeline用,順便加埋GAF個logo拎過黎哩邊用 :hahaha:
收集多D金句之後我會加番 :good: 不過我又唔知頭post就列晒D金句我驚到時人地玩落冇驚喜,最搞笑就係親身發掘點樣比人用粗口小 :haha:

其實D英文發音都加左好多地道口音了,而且比人小果時全廣東話,對於開發團隊黎講我覺得都算係一個賭博啦,始終主要市場都係sell歐美,佢地好多人都唔慣聽外語,睇外語片都鍾意有配音版,唔同我地自細睇明珠930都慣左睇字幕

升左face lv 會平D?
face lv 最後一個skill叫"大佬" 買野平多40%:cwm2:
果然好似冠A哥話齋 古惑仔買野唔洗比足:tropical:
我FACE先升到4:(
不過老老實實我覺得陳冠希配音都算配得唔錯,好自然丫都
去拍拖有得同條女影相,唔知係咪冠A提議 :hehehe:

GAOGAIGAR
08-15-12, 11:52 AM
請問有無人試過玩ps3版玩到hang機
昨晚試過一次:(:(

pureman
08-15-12, 12:00 PM
我FACE先升到4:(
不過老老實實我覺得陳冠希配音都算配得唔錯,好自然丫都
去拍拖有得同條女影相,唔知係咪冠A提議 :hehehe:

邊個角色係edc 配音?
wei shan?

irismong
08-15-12, 12:01 PM
邊個角色係edc 配音?
wei shan?

...... jackie ma
其實都幾明顯 :cwm26:
plus, 話哂jackie ma一出場時, 旁邊credit咁岩出左edision個名囉 x)

~小鬼~
08-15-12, 12:13 PM
有架van仔係去坑口村

隻Game真係收晒貨遊戲性幾好,地圖又有香港feel,小巴線果個任真係好有黑社會feel.

pureman
08-15-12, 12:25 PM
...... jackie ma
其實都幾明顯 :cwm26:
plus, 話哂jackie ma一出場時, 旁邊credit咁岩出左edision個名囉 x)

哈無留意
唔好意思,我熟悉佢既肉體多過佢把聲:hahaha:

wuxu
08-15-12, 12:28 PM
有無人玩到其中一個查案任務要上賭船玩四次麻雀(個任務係查俄妹被人捉走),我玩到第二局個陣唔知點解咩都做唔到,只係可以取消賭局然後Mission fail...:mask_mk2:

0826使者
08-15-12, 01:12 PM
有無人玩到其中一個查案任務要上賭船玩四次麻雀(個任務係查俄妹被人捉走),我玩到第二局個陣唔知點解咩都做唔到,只係可以取消賭局然後Mission fail...:mask_mk2:

中bug?!?!

闇影風
08-15-12, 02:22 PM
用vpn開始玩左陣pc版
唔錯 :good:
戰鬥系統同batman arkham city類似 :good:

唯有奇怪就真係呢班古惑仔英文好到令人覺得恐怖 :cwm26:

同埋有冇人可以話我聽點解「大佬」英文係「Dai Lo」:cwm26:a

CCHander
08-15-12, 03:20 PM
請問一下「SWAT專用裝備」、「SWAT專用特殊車款」及「SWAT專用突擊步槍」呢三樣野點拎到 ,已入code

Alphaaldo
08-15-12, 03:35 PM
原來插佢 SSSS 眼都係小事,頭先我又俾人胸話:同我劃花佢塊面!切左佢"SPRING"袋!

whassupbun
08-15-12, 03:49 PM
請問一下「SWAT專用裝備」、「SWAT專用特殊車款」及「SWAT專用突擊步槍」呢三樣野點拎到 ,已入code
我都未用到,不過你睇地圖會多左三個金色警章Event,我琴晚做左一個,係著住SWAT衫坐住SWAT車做,唔知會唔會係要完成晒三個先unlock到D裝備?

依家OX調轉問題仲未解決,一比D大舊佬攬攬我就吔蕉,死親都係死喺佢地手上,唉,仲未programme到個腦見到O要按X :hahaha:

irismong
08-15-12, 03:55 PM
我都未用到,不過你睇地圖會多左三個金色警章Event,我琴晚做左一個,係著住SWAT衫坐住SWAT車做,唔知會唔會係要完成晒三個先unlock到D裝備?

依家OX調轉問題仲未解決,一比D大舊佬攬攬我就吔蕉,死親都係死喺佢地手上,唉,仲未programme到個腦見到O要按X :hahaha:

ME2
幾時佢先會FIX呢樣野...
同埋我成日遇到BUG...
無啦啦有D制會卡左o係度 = =
跟住要restart隻game先可以解決到問題 ><

HONDA
08-15-12, 04:02 PM
有架van仔係去坑口村

隻Game真係收晒貨遊戲性幾好,地圖又有香港feel,小巴線果個任真係好有黑社會feel.
將軍澳坑口村??:XDXD::XDXD:

Sar8
08-15-12, 04:04 PM
用vpn開始玩左陣pc版
唔錯 :good:
戰鬥系統同batman arkham city類似 :good:

唯有奇怪就真係呢班古惑仔英文好到令人覺得恐怖 :cwm26:

同埋有冇人可以話我聽點解「大佬」英文係「Dai Lo」:cwm26:a

証明人地覺得行古惑緊係要識雞腸
香港果班唔識咪比班警犬搞到豬頭咁:cwm26:

wuxu
08-15-12, 04:06 PM
中bug?!?!

唔知係唔係:mask_mk2:reset過都係咁…個鏡頭又唔到pan返去之前咁咁睇到d牌:mask_mk2:

CCHander
08-15-12, 04:13 PM

我都係死係佢地手上多 , 個d大肥佬好犀利 , 比佢攬實之後[達]落地都真係扣好多下:hahaha:

CCHander
08-15-12, 04:17 PM
岩先搶左架車 , 佢同我講 你老幾呀你 , 夠膽搶我車 , 停低呀 , 等我斬到你變肉醬

另外我打左個女人一拳 , 佢竟然同我講話要去驗傷 , 真係幾搞鬼:haha:

Kenji少
08-15-12, 04:20 PM
岩先搶左架車 , 佢同我講 你老幾呀你 , 夠膽搶我車 , 停低呀 , 等我斬到你變肉醬

另外我打左個女人一拳 , 佢竟然同我講話要去驗傷 , 真係幾搞鬼:haha:

我真係跳返落車...打到佢豬頭咁再上返車走人
:cwm26::cwm26::cwm26:

Z13
08-15-12, 04:54 PM
唔做任務
我搶槍脅持差人
鎖佢落車尾箱
駕車擺脫追捕
再上太平山頂
的返個差佬出嚟處決

龍寶寶
08-15-12, 05:33 PM
好似成街好多人都講粗口,証明香港人係好爛口:hahaha:

Sar8
08-15-12, 05:34 PM
有粗口有賣點姐
:cwm26:

wang2009hk
08-15-12, 05:36 PM
好似成街好多人都講粗口,証明香港人係好爛口:hahaha:

香港人壓力大嘛...

08-15-12, 05:43 PM
我都係死係佢地手上多 , 個d大肥佬好犀利 , 比佢攬實之後[達]落地都真係扣好多下:hahaha:

大肥佬好似唔多block你D攻擊
所以主動小小搶攻就得:cwm2:

HONDA
08-15-12, 05:44 PM
唔做任務
我搶槍脅持差人
鎖佢落車尾箱
駕車擺脫追捕
再上太平山頂
的返個差佬出嚟處決
可唔可以反鎖條女,然後扔落車尾箱??:cwm17:

HONDA
08-15-12, 05:45 PM

我真係跳返落車...打到佢豬頭咁再上返車走人
:cwm26::cwm26::cwm26:
倒車撞傷佢仲好啦:cwm26:

CCHander
08-15-12, 06:09 PM
做任務其實收入好高, 開locker都賺得好快
另外可以用手機 > Contact > Tran, 幫佢偷車, 幾萬銀一部
哇 , 岩岩偷左部 , 咁就三萬幾 , 真係肥過肥仔水
多得你介紹呢個方法 , 但係應該叫搶車唔係偷車掛:haha:

CCHander
08-15-12, 06:13 PM
倒車撞傷佢仲好啦:cwm26:
我反而真係驚搶返我搶佢架車 , 我走都走唔切:@_@:

0826使者
08-15-12, 06:15 PM
多得你介紹呢個方法 , 但係應該叫搶車唔係偷車掛:haha:

其實開藍箱都好肥架!

點解無馬仔賭
香港甘熱衷賭馬
好似gta sa甘整幾個投注站咪幾好:g19:

CCHander
08-15-12, 06:20 PM
其實開藍箱都好肥架!

點解無馬仔賭
香港甘熱衷賭馬
好似gta sa甘整幾個投注站咪幾好:g19:
藍箱開過最高紀錄係一萬

但係好多時要開藍箱都要打左幾個古惑仔先 , 所以我都係一架車撞埋去算x)

Z13
08-15-12, 06:30 PM

係咩人都可以嘅

whassupbun
08-15-12, 06:36 PM
唔做任務
我搶槍脅持差人
鎖佢落車尾箱
駕車擺脫追捕
再上太平山頂
的返個差佬出嚟處決
極危險 :@o@:
哩D玩法,如果傳媒收到風,第日香港有D咩殺警犯呀強奸犯呀,又賴落隻game度 :haha:

大肥佬好似唔多block你D攻擊
所以主動小小搶攻就得:cwm2:
會block但不停連招唔比佢還擊其實係好易KO佢,但佢係危險在當你被圍攻應付緊其他人既時候從後熊抱你,QTE一出O/X我頂又按錯嘞 :hahaha:
我玩左個Martial Art Club打晒六wave比幾廿人都圍冇問題,反而做drug bust一遇到肥佬攬攬我就PK喇 :g19:
EDIT: 咦喂原來你360版,咁打肥佬梗係冇困難啦 :hahaha: 我地PS3版OX制調轉左呀,一玩QTE就奶晒野 :hahaha:

琴晚八萬幾一架都試過,唔知最高有幾多呢 :drool2:

其實開藍箱都好肥架!
藍箱要溝邊條女/完成咩任務先會喺地圖顯示位置出黎? Health shrines同翡翠雕像我都知要溝邊個,但藍箱同閉路電視我仲未知

Z13
08-15-12, 06:48 PM
Deleted

Peter Yu
08-15-12, 06:53 PM
martial arts club central唔知點上去
同埋斜對面有間樓上鋪入面有個玉像, 但係唔知點入去:g19:

HONDA
08-15-12, 07:04 PM
我反而真係驚搶返我搶佢架車 , 我走都走唔切:@_@:
拖行佢N米就得:hehehe:
係咩人都可以嘅

極危險 :@o@:
哩D玩法,如果傳媒收到風,第日香港有D咩殺警犯呀強奸犯呀,又賴落隻game度 :haha:

我以前玩PS2嘅True Crime 2嗰陣試過搜到D女身上有料到,之後反鎖佢喺地下:cwm17:

Suda
08-15-12, 08:20 PM
阿嬸: 死咸濕佬撞埋來做咩丫

:XDXD:

子貓物語
08-15-12, 09:06 PM
玩到好暈:mask_mk2:

有無得固定視點移動架,行路行左行右畫面跟住係咁fing,頭都暈:@_@:

開車又無得微方向移動...

顯示O 但係要按X ,相反顯示X 但正確係要按O :cwm3:

(=v=)b
08-15-12, 09:51 PM
我聽到~
on X狗~食X周~:XDXD:

Sgodkyo
08-15-12, 09:52 PM

搵名都有排玩 :cwm26:b

whassupbun
08-15-12, 10:04 PM
和尚打到107........ 都無特別野:@_@:
我打到廿幾個已經悶到忍唔住離場, 其實主要作用都係升Lv啫, 三個三角形加滿就走得
不過點解你可以打到107個咁勁? 我主動打佢地個個都識接招還拖, 迫住我只可以等counter, 等得耐都悶啦, 廿幾個已經係我耐性既極限 :hahaha: 定係你有方法可以主動打佢而佢又唔可以還手?

~飛彈~@@
08-15-12, 10:08 PM
搶左架著西裝既司機揸既密斗貨車~

突然佢想上前搶返架車時講~

著西裝的貨車司機: (粗口)、搶我架車~夠膽既話落車同我隻揪

之後落車即刻打到佢訓係度~:XDXD::haha:

Suda
08-15-12, 10:11 PM
搶左架著西裝既司機揸既密斗貨車~

突然佢想上前搶返架車時講~

著西裝的貨車司機: (粗口)、搶我架車~夠膽既話落車同我隻揪

之後落車即刻打到佢訓係度~:XDXD::haha:

你個隻咪好,我搶完幾個人都係拍拍屎忽就走左去,我仲停低等佢來搶返:haha:

W!LL
08-15-12, 10:15 PM
有冇人聽到把鬼婆聲講廣東話, 笑到我 :haha:

~飛彈~@@
08-15-12, 10:16 PM
你個隻咪好,我搶完幾個人都係拍拍屎忽就走左去,我仲停低等佢來搶返:haha:

近年來真係得呢隻game真係一路玩一路大笑:XDXD::haha:

同埋減晒壓:XDXD:

CCHander
08-15-12, 10:37 PM

我係地圖只係見到得一個金色警章Event , 叫做High Speed

pakchi70
08-15-12, 10:53 PM

仲有跳車嗰段都係調轉啲制:@_@:

Suda
08-15-12, 11:02 PM
肥佬點打?成日俾佢捉住連技死

pakchi70
08-15-12, 11:05 PM
藍箱要溝邊條女/完成咩任務先會喺地圖顯示位置出黎? Health shrines同翡翠雕像我都知要溝邊個,但藍箱同閉路電視我仲未知

原來要溝女先有顯示?請問係咪任務其中一個就識到啲女?

whassupbun
08-15-12, 11:11 PM
原來要溝女先有顯示?請問係咪任務其中一個就識到啲女?
我頭POST加左少少資料, 喺度再講, 做主線任務會遇到Amanda, 之後用手機 > Contact > Amanda, 約佢出黎, 拍完拖就會顯示health shrine位置; 翡翠玉像都係一樣, 做任務會識到Tiffany, 之後又係約佢出黎就會顯示jade statues位置; 閉路電視我都岩岩搞掂了, 都係一樣玩主線任務就會遇到條女; 如此類推我諗locker都係咁

Dave
08-15-12, 11:12 PM
隻GAME 咁多粗口,訓練大家EQ 忍忍手,其實係EQ 教學的一種 :cwm26:

另,讚一讚張狗狗頭POST 圖,好可愛AND 睇得出是 PS 過自制的 :good:

頭先行過好景見唔到黑膠袋,聽日再係屋企左近搵搵。

近排炒到飛起?

whassupbun
08-15-12, 11:18 PM
頭先行過好景見唔到黑膠袋,聽日再係屋企左近搵搵。

近排炒到飛起?
你睇出面個主POST, 有人報價炒到六百幾都有, 根本已經完全失控, 想買黑袋版真係祝你好運啦 :haha:
好老實黑袋版D DLC完全係可有可無, D服裝又唔係特別靚, 其他濕碎野又唔係特別有用, 如果你聽日只係見到普通版/歐版, 又唔係炒價既, 真係好想玩咪買囉, 我覺得唔洗特登買黑袋版

Dave
08-15-12, 11:20 PM
你睇出面個主POST, 有人報價炒到六百幾都有, 根本已經完全失控, 想買黑袋版真係祝你好運啦 :haha:
好老實黑袋版D DLC完全係可有可無, D服裝又唔係特別靚, 其他濕碎野又唔係特別有用, 如果你聽日只係見到普通版/歐版, 又唔係炒價既, 真係好想玩咪買囉, 我覺得唔洗特登買黑袋版

此風不可長 :eek:

不過其實GAME SHOP 賺唔多,一次半次有D 肉食下咪算,心急人都是肯比錢的。

聽日出街望下先,其實咩版我都冇咩所為,

當然如果有黑版的話緊係黑,但炒到咁都係算數 :cwm15:

seraph
08-15-12, 11:23 PM
錯制問題係咪未有方法解決????????????

www43w2002
08-15-12, 11:29 PM
我打到廿幾個已經悶到忍唔住離場, 其實主要作用都係升Lv啫, 三個三角形加滿就走得
不過點解你可以打到107個咁勁? 我主動打佢地個個都識接招還拖, 迫住我只可以等counter, 等得耐都悶啦, 廿幾個已經係我耐性既極限 :hahaha: 定係你有方法可以主動打佢而佢又唔可以還手?
我過到100冇料到就算:cwm26:狂O捉佢撞個查查就得

ben_fung924
08-15-12, 11:56 PM
想問點分顏色主線同支線?

Alphaaldo
08-16-12, 12:18 AM
想問點分顏色主線同支線?

綠色係古惑仔線,藍色係警察線兩個都係主線係用警徽圖案. 其他的都係支線

VICT
08-16-12, 01:00 AM
著衫著到lady killer clothing set
其實係咪冇特別?:cwm26:

d女女約完一次就冇下文
sad

CCHander
08-16-12, 01:10 AM
有冇人聽到把鬼婆聲講廣東話, 笑到我 :haha:
你係唔係上山頂睇景個時遇到嫁?我上山頂睇夜景個時見到個鬼婆係到講中文 , 之後就郁佢
著衫著到lady killer clothing set
其實係咪冇特別?:cwm26:

d女女約完一次就冇下文
sad
一次都無約過:D

龍寶寶
08-16-12, 01:55 AM
錯制問題係咪未有方法解決????????????

希望快D解決呢個問題:cwm15: