PDA

查看完整版本 : [影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出]

頁 : [1] 2

W!LL
05-31-12, 09:14 PM
黃偉文大選《Y100》的三個版本自推出以來,都一直穩佔 Hong Kong Records亞洲唱碟排行榜。其中Grateful版收錄的歌曲更為經典,如〈小玩意〉、〈曼谷瑪利亞〉及〈未忘人〉等等,都有在黃偉文早前在紅館的個人作品展演唱會表演。各位樂迷可到Hong Kong Records選購《Y100》Playful版、Evil版及Grateful版,另外在海港城分店有特別設計的專櫃,並請期待將於七月推出此次演唱會的影碟!

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/532715_443696478987946_469559427_n.jpg

W!LL
08-13-12, 10:03 PM
http://t.qq.com/thewymanwong?lang=zh_CHT

只能說句,倫敦奧運閉幕禮巨星名曲之多直可媲美 Concert YY ! (順帶抽水一句,破紀錄90+首歌DVD套裝九月終於上巿)

enishi
08-13-12, 11:08 PM
如果有 Blu-ray 一定買

irismong
08-13-12, 11:29 PM
真的是concert yy的dvd吧?!

(=v=)b
08-14-12, 07:22 AM
之前唔係話唔會出碟架咩~?:confused:

草薙さん
08-14-12, 10:05 AM
90首歌, 真係版權都要傾半年, 唔會又分公司出2個ver掛:cwm9:

HON HON
08-15-12, 12:26 AM
可能錢解決到既問題已經唔成問題呢.....

講到尾都係錢啫.

唔好記住我
08-15-12, 12:36 AM
真的會買blue-ray

芝麻糊
08-15-12, 07:37 PM
係咪未有消息會唔會或幾時出blueray 版?

W!LL
08-15-12, 10:25 PM
有呢間拍一定出BD :D

http://i9.photobucket.com/albums/a62/lastwill/Music%20and%20Movies/vc01.jpg

irismong
09-17-12, 11:15 AM

芝麻糊
09-18-12, 08:06 PM
幾時出?
不過今個月出都係dvd版..
都係繼續等BD 版..

W!LL
09-19-12, 12:48 AM
BD版一定係遲一個月, 入住6CD版先 :hehehe:

Squaresoft
09-19-12, 08:01 AM
等BD +1

6CD曲目 = 之前的2CD x 3?

irismong
09-19-12, 04:47 PM
9月30日出果時已經o係日本~ sosad
上kkbox度聽 XD

W!LL
09-20-12, 01:39 AM
6CD我諗住入兩SET x)

W!LL
09-20-12, 09:27 PM
Concert YY黃偉文作品展 演唱會(6CD)

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/26659_502868919743002_1126399760_n.jpg
Concert YY黃偉文作品展 演唱會(6CD)

一個演唱會半個香港樂壇18年名曲盡出
歌手數量超越任何一個頒獎禮
破紀錄 6CD 共84首歌
⋯⋯
6小時21分鐘回憶滿載 一炮公開

Release Date: 27 SEP 2012

CD1
1. Opening
2. YY SPEECH
3. Joey Dance Medley -桃色冒險/跑步機上/隆重登場
4. 這麼遠那麼近 – 黃耀明
5. 那誰 – 蘇永康
6. YY SPEECH
7. 自然醒 – 林宥嘉
8. 看見什麼吃什麼 – 林宥嘉
9. 大大公司 – Swing
10. 帝國大廈 – Swing
11. YY SPEECH
12. 地平線 – 官恩娜
13. 奇洛李維斯回信 – 薛凱琪
14. 男孩像你 – 薛凱琪
15. 洗剪吹 – 吳浩康
16. 一事無成 – 周柏豪 & 鄭融
17. 髒話阿七 – 劉浩龍
18. 到處留情 – 張信哲

CD2
1. YY SPEECH
2. (你沒有)好結果 – 李蕙敏
3. 活得比你好 – 李蕙敏
4. 牆紙 – 容祖兒
5. YY SPEECH
6. 大開眼戒 – 陳奕迅
7. 尼古丁 – 陳奕迅
8. 傾城 – 陳奕迅
9. 何韻詩 Dance Medley -艷光四射/你是八十年代 /光明會
10. 低科技之歌 – 王菀之
11. 你唔愛我啦 – 李彩樺
12. 有人喜歡藍 – 蘇永康
13. 達明一派對 – 達明一派
14. YY SPEECH
15. 最佳位置 – 趙學而
16. 歡樂今宵 – 趙學而

CD3
1. 痛愛 – 容祖兒
2. 唐人街 – 林宥嘉
3. 親愛的瑪嘉烈 -黃耀明 / 林宥嘉
4. 我這麼容易愛人 – 黃耀明
5. YY SPEECH
6. 初一十五 – 黃偉文 / 吳君如
7. 再見露絲瑪莉 – 何韻詩
8. 明目張膽 – 何韻詩
9. 小團圓 – 王菀之
10. 末日 – 王菀之
11. YY SPEECH
12. 我的驕傲 – 容祖兒
13. 好戲在後頭 - 草蜢
14. 失樂園 - 草蜢

CD4
1. 活著多好 – 陳奕迅
2. 祖與占 – Shine
3. 燕尾蝶 – Shine
4. YY SPEECH
5. 耿耿於懷 – 麥浚龍
6. 16號愛人 – 容祖兒
7. 會過去的 – 許志安/車婉婉
8. 灰飛煙滅 – 許志安
9. 水瓶座 – 陳曉東
10. 吻感 – 鄭伊健
11. 發現 – 鄭伊健
12. YY SPEECH
13. 好心分手 – 盧巧音
14. 囍帖街 – 謝安琪

CD5
1. 最好的… … – 王菀之
2. PG家長指引 – 梁漢文
3. 小王子 – 黃耀明
4. YY SPEECH
5. 目黑 – 周國賢
6. 甜蜜蜜 – 薛凱琪
7. 下一站天后 – Twins
8. 多謝失戀 – Twins
9. 木紋 – 何韻詩
10. 小玩意 – 彭羚
11. 癡情司 – 何韻詩
12. 可惜我是水瓶座 – 楊千嬅
13. 勇 – 楊千嬅
14. 野孩子 – 楊千嬅
15. 最佳損友 – 陳奕迅
16. 陀飛輪 – 陳奕迅
17. 單車 – 陳奕迅
18. 浮誇 – 陳奕迅

CD6
1. 心淡 – 彭羚/容祖兒
2. YY SPEECH
3. 垃圾 – 盧巧音
4. 絕 – 傅珮嘉
5. 破相 – 容祖兒
6. 漩渦 – 彭羚 / 黃耀明
7. YY SPEECH
8. 親密關係 – 鄭秀文
9. 如何掉眼淚 – 鄭秀文
10. YY SPEECH
15. 命硬 – 側田
11. 黃色大門 – 容祖兒
12. 勞斯. 萊斯 – 何韻詩
13. 芳華絕代 – 陳奕迅 / 何韻詩
14. YY SPEECH
15. 給十年後的我 -陳奕迅 / 蘇永康 / 黃耀明/ 容祖兒/ 何韻詩 /薛凱琪 /黃偉文

Concert YY黃偉文作品展 演唱會(4DVD)

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/558583_502868623076365_1962527933_n.jpg
Concert YY黃偉文作品展 演唱會(4DVD)

破紀錄 4DVD 共84首歌
⋯⋯
6小時21分鐘回憶滿載 一炮公開

Release Date: 27 SEP 2012

DVD1
1. Opening
2. Y SPEECH
3. 容祖兒 DANCE MEDLEY-
桃色冒險/跑步機上/隆重登場
4. 這麼遠那麼近-黃耀明
5. 那誰- 蘇永康
6. Y SPEECH
7. 自然醒 – 林宥嘉
8. 看見什麼吃什麼 – 林宥嘉
9. 大大公司 – SWING
10. 帝國大廈 – SWING
11. Y SPEECH
12. 地平線- 官恩娜
13. 奇洛李維斯的回信 – 薜凱琪
14. 男孩像你 – 薜凱琪
15. 洗剪吹 – 吳浩康
16. 一事無成 – 周柏豪&鄭融
17. 髒話阿七 – 劉浩龍
18. 到處留情 – 張信哲
19. Y SPEECH
20. 你沒有好結果 – 李蕙敏
21. 活得比你好 – 李蕙敏
22. 牆紙 – 容祖兒23. Y SPEECH
24. 大開眼戒 – 陳奕迅
25. 尼古丁 – 陳奕迅
26. 傾城 – 陳奕迅

DVD2
1. 何韻詩 DANCE MEDLEY:光明會/艷光四射/你是80年代
2. 低科技之歌 – 王苑之
3. 你唔愛我啦 – 李彩樺
4. 有人喜歡藍 – 蘇永康
5. 達明一派對 – 達明一派
6. Y SPEECH
7. 最佳位置 – 趙學而
8. 歡樂今宵 – 趙學而
9. 痛愛 – 容祖兒
10. 唐人街 – 林宥嘉
11. 親愛的瑪嘉烈 – 黃耀明&林宥嘉
12. 我這樣容易愛人 – 黃耀明
13. Y SPEECH
14. 初一十五 – 吳君如&黃偉文
15. 再見露絲瑪莉 – 何韻詩
16. 明目張膽 – 何韻詩
17. 小團圓 – 王苑之
18. 末日 – 王苑之
20. 我的驕傲 – 容祖兒
21. 好戲在後頭 – 草蜢
22. 失樂園 – 草蜢

DVD3
1. 活著多好 – 陳奕迅
2. 祖與占 – SHINE
3. 燕尾蝶 – SHINE
4. Y SPEECH
5. 耿耿於懷 – JUNO
6. 16號愛人 – 容祖兒
7. 會過去的 – 許志安&車婉婉
8. 灰飛煙滅 – 許志安
9. 水瓶座 – 陳曉東
10. 吻感 – 鄭伊健
11. 發現 – 鄭伊健
12. Y SPEECH
13. 好心分手 – 盧巧音
14. 囍帖街 – 謝安琪
15. 最好的 – 王苑之
16. PG家長指引 – 梁漢文
17. 小王子 – 黃耀明
18. Y SPEECH
19. 目黑-周國賢
20. 甜密密 – 薜凱琪
21. 下一站天后 – TWINS
22. 多謝失戀 – TWINS
23. 木紋- 何韻詩

DVD4
1. 小玩意 – 彭羚
2. 癡情司 – 何韻詩
3. 可惜我是小瓶座 – 楊千嬅
4. 勇 – 楊千嬅
5. 野孩子 – 楊千嬅
6. 最佳損友 – 陳奕迅
7. 陀飛輪 – 陳奕迅
8. 單車 – 陳奕迅
9. 浮誇 – 陳奕迅
10. 心淡 – 彭羚&容祖兒
11. Y SPEECH
12. 垃圾 – 盧巧音
13. 絕 – 傅珮嘉
14. 破相 – 容祖兒
15. 漩渦 – 彭羚&黃耀明
16. Y SPEECH
17. 親密關係 – 鄭秀文
18. 如何掉眼淚 – 鄭秀文
20. 命硬 – 側田
21. Y SPEECH
22. 黃色大門 – 容祖兒
23. 勞斯.萊斯 – 何韻詩
24. 芳華絕代 – 陳奕迅&何韻詩
25. Y SPEECH
26. 給十年後的我

草薙さん
09-20-12, 11:00 PM
有傾城有芳華絕代:eek:

W!LL
09-20-12, 11:34 PM
無左克勤同軒仔, 隻碟好大機會係英皇/東亞發行
不過串屎現場唱五首但得兩首收錄 :cwm26:

irismong
09-20-12, 11:53 PM

係囉, 點解會唔齊 :cwm2:

W!LL
09-20-12, 11:59 PM
sammi仲小左首"罪與罰", eason無左"沙龍" :g19:

Squaresoft
09-25-12, 09:57 AM

係囉, 點解會唔齊 :cwm2:

有Eason 但冇克勤?
同一個阿媽(umg), 點解看攪唔掂架......:cwm2:

Astaroth
09-27-12, 10:04 AM
HMV dvd賣440:mask_mk2:
咁如果出bluray會幾錢.....:cwm2:

草薙さん
09-27-12, 10:30 AM
版權咁貴 :cwm2:

DC 97
09-27-12, 11:00 AM
d錢留黎買br好過~
唔通$500隻br@@

J.kidd
09-27-12, 06:14 PM
係咪肯定有 BR 架..

W!LL
09-27-12, 09:36 PM
佢有冇話唔出?? :cwm26:

HON HON
09-27-12, 09:36 PM
d錢留黎買br好過~
唔通$500隻br@@

有問題嗎? 日本歌手6xx幾添:XDXD:

係咪肯定有 BR 架..

用平常心去等待算la.

Astaroth
09-27-12, 10:34 PM
我見到隻達明dvd同br係hmv一樣賣199即刻灰左....早知忍多個月...orz
而家yy都等左咁耐...唔差在等下tim...囧

irismong
09-27-12, 10:47 PM
我見到隻達明dvd同br係hmv一樣賣199即刻灰左....早知忍多個月...orz

出左BD?!
好咯~ 出左 = =
我可以送左隻DVD俾人 XD

不過同樣有CD?

W!LL
09-27-12, 11:08 PM

出左BD?!
好咯~ 出左 = =
我可以送左隻DVD俾人 XD

不過同樣有CD?

bd版無跟cd

W!LL
09-28-12, 01:53 PM
4DVD已出 $299
6CD cut單要晏小小先有, 相信CD版出幾次貨就byebye :cwm9:

HON HON
09-28-12, 01:56 PM

達明出左BD咩?

W!LL
09-28-12, 02:02 PM
達明出左BD咩?

黃耀明出左一隻
達明一派改期聽日出

URA
09-28-12, 02:13 PM

買左CD, $169
2隻碟都係Wyman自己間公司做發行:cwm15:

irismong
09-28-12, 02:57 PM
bd版無跟cd

咁無計, 係唔係都要買兩隻啦

黃耀明出左一隻
達明一派改期聽日出

明哥果隻果時都鐵定唔會買bluray XD

所以還好

W!LL
09-28-12, 06:55 PM
咁無計, 係唔係都要買兩隻啦

明哥果隻果時都鐵定唔會買bluray XD

所以還好

我買左明哥果隻BD, $169, 只可以話係超靚聲, DVD一定做唔到

W!LL
09-28-12, 09:18 PM
6CD X2 $320 入手, 咁多CD好抵 :hahaha:
DVD成三舊水覺得勁唔抵

C.Ryo
09-28-12, 10:06 PM
DVD觀賞中, player 有 upscale 畫汁都 ok, dts 聲竟然好過某啲 BD concert, 人聲清又夠出 :good: 出 BD 再入 XD

W!LL
09-28-12, 10:09 PM
Video channel拍攝已經係業界龍頭, 劉華、Sammi、Joey同所有英皇演唱會都係佢地拍

C.Ryo
09-28-12, 10:22 PM
咁都係知係佢地做 production 先放心先賞 DVD 為快 :XDXD:

W!LL
09-29-12, 12:39 AM
聽緊CD, 而家聽要聽哂的話要聽到朝早 x)

李惠敏其實有咩事, 佢由無唱歌到而家約十年, 點解整到把聲咁差..........
李彩樺唱到Short左咁 :g19: :XDXD:

HAKAIDER
09-29-12, 09:47 AM

李惠敏其實有咩事, 佢由無唱歌到而家約十年, 點解整到把聲咁差..........

無唱歌 > 發仔瘟

整到把聲咁差 > 喉部有瘜肉

ahleung
09-29-12, 03:57 PM
有無收錄晒每晚唔同嘉賓果D表演? 抑或只係收錄一兩晚?

URA
09-29-12, 06:21 PM
有無收錄晒每晚唔同嘉賓果D表演? 抑或只係收錄一兩晚?

差唔多接近9成收錄哂啦
所以個tracklist同當晚個演唱會極大出入,排到亂哂的x)

W!LL
09-30-12, 05:34 PM
JOEY唱黃色大門唱到喊哂 :T_T:

C.Ryo
09-30-12, 09:42 PM
DVD Disk 4 果堆完全係精選所在 :good: 再睇完同係 Video Channel 泡制嘅逹明BD, 對 YY BD 更加期待鳥 :lovee:

Concert YY 成功鳥, 林夕會唔會照玩一次呢? 反正集體回憶型 concert 咁有市場 :cwm98:?

W!LL
09-30-12, 10:23 PM
DVD Disk 4 果堆完全係精選所在 :good: 再睇完同係 Video Channel 泡制嘅逹明BD, 對 YY BD 更加期待鳥 :lovee:

Concert YY 成功鳥, 林夕會唔會照玩一次呢? 反正集體回憶型 concert 咁有市場 :cwm98:?

下個係顧家輝

HAKAIDER
09-30-12, 11:15 PM

逹明一派兜兜轉轉會出BD? :confused:

DVD 版超垃圾的説, CD 仲算OK

如果出K2HD CD 同BD 我唔介意買多次架 :cwm9:

W!LL
09-30-12, 11:35 PM
逹明一派兜兜轉轉會出BD? :confused:

DVD 版超垃圾的説, CD 仲算OK

如果出K2HD CD 同BD 我唔介意買多次架 :cwm9:

星期六出左, 街價$199
http://www.yesasia.com/global/%E5%85%9C%E5%85%9C%E8%BD%89%E8%BD%89%E6%BC%94%E6%BC%94%E5%94%B1%E5%94%B1%E6%9C%83live-blu-ray/1031480000-0-0-0-zh_TW/info.html

irismong
10-08-12, 12:12 AM
我買左明哥果隻BD, $169, 只可以話係超靚聲, DVD一定做唔到

我屋企無咁好聲 x)
所以可以照pass haha

6CD X2 $320 入手, 咁多CD好抵 :hahaha:
DVD成三舊水覺得勁唔抵

320咁貴既?
我記得27號買時無咁貴~ @@?

李彩樺唱到Short左咁 :g19: :XDXD:

我睇果時... 阿rain好似痴左線咁 XD
CD版更痴 XDD

W!LL
10-08-12, 02:17 AM
$320 我指係買左兩set CD x)

ahleung
10-08-12, 10:07 AM
我上星期嚮天水圍買DVD版, $299

八仙果
10-12-12, 01:07 PM
請問大大知不知市區,哪裡還有 6CD 賣?謝謝。

LEGOCAPTOR
10-12-12, 07:18 PM
係大眾見到4 DVD版賣$299,
本來諗住買,但睇真D原來DVD版都係無卡啦OK功能的…
咁如果要純觀賞,不如等BD版好過,最少唔駛睇睇下換碟。

究竟會唔會出卡啦OK版?:confused:
咁難得有咁多歌手齊集一個演唱會。

W!LL
10-12-12, 11:15 PM
請問大大知不知市區,哪裡還有 6CD 賣?謝謝。
好多CD舖都有6CD版, $169 一套
旺角唔會無既~
係大眾見到4 DVD版賣$299,
本來諗住買,但睇真D原來DVD版都係無卡啦OK功能的…
咁如果要純觀賞,不如等BD版好過,最少唔駛睇睇下換碟。

究竟會唔會出卡啦OK版?:confused:
咁難得有咁多歌手齊集一個演唱會。
唔會有卡拉OK版
因為大多歌, 有D會賣斷左版權俾K場
隻碟版權出到九成既歌算係咁喇~

irismong
10-14-12, 12:04 AM
6隻DVD可以一隻BD入哂 ._.?
最少都兩隻啦 x)

Squaresoft
10-17-12, 11:17 AM
Any news on BD ver?

irismong
10-17-12, 11:33 AM
Any news on BD ver?

之前問舖頭老闆話要一個月 :hahaha:

LEGOCAPTOR
10-17-12, 01:46 PM
旺角唔會無既~

唔會有卡拉OK版
因為大多歌, 有D會賣斷左版權俾K場
隻碟版權出到九成既歌算係咁喇~

如果真係出到,我覺得會影響埋k場生意添。:haha:

HON HON
10-17-12, 05:12 PM
如果真係出到,我覺得會影響埋k場生意添。:haha:

唔出karaoke版都已經好耐lu, 己經無視呢個問題既可能性...haha

八仙果
10-22-12, 05:46 PM
旺角唔會無既~

好多地方都已經沒貨,
就連信和 CD 賣到 $220 都售罄,
大店舖就更加連 DVD 也沒有了。

買完 CD 等買 BD。

W!LL
10-22-12, 10:44 PM
好多地方都已經沒貨,
就連信和 CD 賣到 $220 都售罄,
大店舖就更加連 DVD 也沒有了。

買完 CD 等買 BD。

剛去完CWB時代CDW, $169
收銀處後面有成棟
CWB HMV都有$179

信長
10-25-12, 11:40 AM
唔係太識分,要買CD 版係要買那幾個版本???

ahleung
10-25-12, 11:44 AM
唔係太識分,要買CD 版係要買那幾個版本???

CD版唔係得一個版本咋咩?

八仙果
10-25-12, 07:24 PM
剛去完CWB時代CDW, $169
收銀處後面有成棟
CWB HMV都有$179

今個星期當然返晒貨 ...... :ybdance:
說的是上星期中前。

草薙さん
10-31-12, 10:43 AM
聞說BD延期到12月...:cwm3:?

W!LL
10-31-12, 11:58 AM
聞說BD延期到12月...:cwm3:?

似係...因為而家DVD版仲好賣得...
佢就係想等我地呢D頂唔住走去買DVD版先
但我唔會中計的 :XDXD:

HON HON
10-31-12, 12:56 PM
DVD賣百幾, BD賣幾百, 其實D人都會買DVD.....

始終BD對HK都未係夠普及.

當然LA, DVD仲賣得下就梗係清埋貨尾至再出BD LA, 好合理.

irismong
11-27-12, 11:52 PM
呀~ 無野 =.=

12-15-12, 01:17 PM
好似話20號出BD版喎

W!LL
12-15-12, 01:19 PM
Concert YY黃偉文作品展 演唱會(3Blu-Ray)

破紀錄 3Blu-Ray 全收錄

Bonus track :世界末日的早上(李克勤) 我不會唱歌
(李克勤) 井 (張敬軒) 那邊見(swing)
回憶滿載 一炮公開

Release Date: 21 DEC 2012

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/72367_540894962607064_92237394_n.jpg
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/282400_540895005940393_989426851_n.jpg
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/148636_540895009273726_234320998_n.jpg
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/530456_540895025940391_1613990189_n.jpg

三隻Blu-ray !!!

12-15-12, 01:33 PM
Concert YY黃偉文作品展 演唱會(3Blu-Ray)

破紀錄 3Blu-Ray 全收錄

Bonus track :世界末日的早上(李克勤) 我不會唱歌
(李克勤) 井 (張敬軒) 那邊見(swing)
回憶滿載 一炮公開

Release Date: 21 DEC 2012

三隻Blu-ray !!!
依隻真係買黎看門口

芝麻糊
12-15-12, 04:16 PM
BR 幾錢??

草薙さん
12-15-12, 04:19 PM
有Bonus track!
真係不往等到而家:cwm2:

重要世界末日的一天出x)

Squaresoft
12-15-12, 09:24 PM
Bonus track的意思是比DVD 多的歌? w

W!LL
12-15-12, 10:10 PM
BR 幾錢??
應該係三隻BD50, 預4百幾
因為容量是Eason Duo的兩倍
有Bonus track!
真係不往等到而家:cwm2:

重要世界末日的一天出x)
多謝Wyman啦, 出DVD果陣可能環球死Keep個版權 :cwm26:
Bonus track的意思是比DVD 多的歌? w

係多過DVD~

auntiethird
12-15-12, 11:23 PM
配合克勤首歌.... 世界末日的早上出貨...

W!LL
12-15-12, 11:38 PM
原來漏LINK Bonus track條圖link, 補返 :hahaha:
克勤首Bonus track :hahaha:

魔法小王子
12-16-12, 04:38 PM
黃偉文:

末日前的一束「藍光」!!!既然那麼多朋友表示希望收藏,我們最後還是決定製作本來不打算推出的 Blu-Ray 版本,而且要做就要做得更好,所以努力奔走下把多四首之前沒有的歌曲收入(現在最終仍不能出版的,都是歌手或唱片公司不希望我們放碟的)。破紀錄 3 Blu-Ray 碟套裝將於末日前12月20日上市!

W!LL
12-16-12, 05:05 PM
講到咁偉大, Video channel拍無可能唔出blu-ray囉 =0=

URA
12-16-12, 09:59 PM
講到咁偉大, Video channel拍無可能唔出blu-ray囉 =0=

咁今次話哂係阿Y自己間公司出
如果有考慮過就唔會特登浪費時間同錢再同環球傾多4隻歌版權先至出BD啦,照DVD版咁出唔好:g19:

HON HON
12-16-12, 10:22 PM

用咩拍都好, 唔出咪唔出囉.....

有錢你估佢唔會去賺咩......

無賴男
12-17-12, 10:21 AM
唔係吧,, 無 給我愛過的男孩們???????:@o@:

草薙さん
12-17-12, 10:31 AM
CD / DVD 都冇
最後既希望 BD都冇 :(

無賴男
12-17-12, 10:58 AM
CD / DVD 都冇
最後既希望 BD都冇 :(

我覺得好聽 亦唱到好有氣氛的歌~~
但竟然連 BLUE RAY都無.....係咪路呀
Bonus track 裡無收錄依首怎算Bouns 呀:cwm2: :(:!.!:

Strider
12-17-12, 12:22 PM
克勤o個首世界末日的早上以前成日loop...好正
"過幾個小時, 即使一切倒下, 還是想抱著你一起怕..."
意境:good:

HON HON
12-17-12, 12:48 PM
我覺得好聽 亦唱到好有氣氛的歌~~
但竟然連 BLUE RAY都無.....係咪路呀
Bonus track 裡無收錄依首怎算Bouns 呀:cwm2: :(:!.!:

出信/email同yman反映下la.

URA
12-17-12, 01:12 PM
出信/email同yman反映下la.

上面阿Y個微博寫左
"現在最終仍不能出版的,都是歌手或唱片公司不希望我們放碟的":(

W!LL
12-17-12, 01:58 PM
有可能錄得唔好/唱得唔好, 唔想放碟, bonus果幾首有機會唔係HD拍, 可能攞返紅館條片都未定:g19:

SunSunny
12-17-12, 03:48 PM
條友今次好上心, 話哂佢碌爆哂卡喎, 埋尾出碟都會做到好好睇睇o既

我諗d歌起bluray 睇到既都出到最盡架喇, 睇唔到起youtube 鑑賞返啦

auntiethird
12-18-12, 12:07 AM
已訂...費事到時搶唔切...

W!LL
12-20-12, 11:26 PM
〈轉自黃偉文的騰訊微博〉

Concert YY Blu-Ray 版除了多出4首bonus tracks 之外,還有個獨有的 special feature,那是美劇式的「commentary」功能,我自己在每首歌裡全程旁白,細說一些當時不為人知的有趣花絮:例如@黃耀明AnthonyWong 趕看彭羚的後台摔倒事件和容祖兒(@Joeyhappy616) 的破歌衫事件...還邀得好友梁祖堯(@pumpkinjojo) 作客對談。

C.Ryo
12-20-12, 11:30 PM
仲有驚喜? :XDXD: 聽日必入:cwm98:/

W!LL
12-20-12, 11:32 PM
每首歌都有旁白, WYMAN辛苦了, 講多6個鐘野 :404:
睇黎仲有Making of

W!LL
12-21-12, 02:00 PM
$370入手

凍檸茶
12-21-12, 02:15 PM
邊4道:cwm2:

terryskw
12-21-12, 03:17 PM
$399 入手

Strider
12-21-12, 04:00 PM