PDA

查看完整版本 : ~組女仔SHOPPING團!!:D~女裝(由衫到鞋,由護膚到化妝!!)討論區!!(歡迎男會員入來講埋一份~XD)

頁 : 1 [2] 3

HikariY
04-29-08, 09:45 AM
個DESIGN可以同北斗之拳鬚刨比美~~:lovee:

我都有見過"北斗之拳鬚刨"~:XDXD:
好正架~不過好唔好用就唔知道啦~:XDXD:

不過傳聞話HITOMI姐姐POST既睫毛液係幾好用的說~:cwm98:

管家婆
04-29-08, 05:52 PM
不如你地又介紹一下 夏天邊隻防曬好用?:tropical:

HikariY
04-29-08, 06:02 PM

IPSA:lovee:
當埋日霜用都得~成支藍色的。
冇記錯300蚊左右~用一季0岩0岩好用曬~~~~
我都準備想買返佢來用~:blush2:

Seppie
04-29-08, 06:04 PM
個個話sofina 果隻sun block 又抵又好用
之前more 同apple daily 比較各大sun block 佢都勝出
冇anessa咁lup...

不過, 我愛anessa既芳香:lovee:
用金裝(防水) spf 50+++ 既
我太怕黒了~~~
sasa 舊年賣178 入手

之後, 用shiseido the suncare 果隻洗防水防哂用品既cleansing oil
好爽架~~不會出粒粒or 敏感

HikariY
04-29-08, 06:15 PM
個個話sofina 果隻sun block 又抵又好用
之前more 同apple daily 比較各大sun block 佢都勝出
冇anessa咁lup...

不過, 我愛anessa既芳香:lovee:
用金裝(防水) spf 50+++ 既
我太怕黒了~~~
sasa 舊年賣178 入手

之後, 用shiseido the suncare 果隻洗防水防哂用品既cleansing oil
好爽架~~不會出粒粒or 敏感

哈哈~上年媽媽節我就係買左支ANESSA既SPF30++比媽媽...
點知佢成日都唔記得用...成日都放左係到:@_@:
依家要拎左出來佢先成日用...:cwm9:

Hitomi
04-29-08, 08:05 PM

sofina~

1. 佢是PA +++ !!! PA 3個+是高度防上產生黑色素~
2. SF24 --> 24度性質比較溫和~~度數愈高其實對皮膚會愈刺激~
仲有太高度數唔等於擋到更高的紫外線~15度其實已經可以擋到9X%~~

所以最好的防晒產品是 PA +++ 和 SF 1X-30度的防晒~

我宜家都想搵下除左sofina之外仲有邊隻有PA +++ 兼SF 數值30度以下

:dance:

Seppie
04-29-08, 08:17 PM
anessa spf 30 "++" only...

HikariY
04-29-08, 09:03 PM

我媽個0的係踩廿分鐘單車去買0野既人~
所以個sales姐姐話用呢隻都夠...

不過媽媽踩單車既堅持只係用左一個星期就冇左...:cwm9:

Hitomi
04-29-08, 09:07 PM

我發覺PA +++ 而SF 值低得真的好難搵 Orz

anessa雖然有PA +++ ~不過SF 50我驚我D皮膚受唔到....Orz

Seppie
04-29-08, 09:39 PM
我發覺PA +++ 而SF 值低得真的好難搵 Orz

anessa雖然有PA +++ ~不過SF 50我驚我D皮膚受唔到....Orz

其實你防晒就算不防水既, 都會more or less 刺激皮膚la
用洗防晒既cleansing oil 可解決問題
eg shiseido ultimate cleansing oil - for face/ body , 150 ml
(卓悅舊年尾$167)

我日日咁做都冇事~放心la

Hitomi
04-29-08, 09:51 PM
其實你防晒就算不防水既, 都會more or less 刺激皮膚la
用洗防晒既cleansing oil 可解決問題
eg shiseido ultimate cleansing oil - for face/ body , 150 ml
(卓悅舊年尾$167)

我日日咁做都冇事~放心la

所以...暫時都係用番Sofina... x)

(我自己純粹貪心鮮心思思想試下其他brand x) )

love bb
04-30-08, 01:19 PM
我而家用緊kose新既防晒base.. haha...唔化妝可以就咁當防晒用
唔知岩唔岩你用呢... 因為只有pa++, 但係sf20
佢好爽同埋最好就有埋oil control. 最岩就係夏天用喇:hehehe:

NARC
04-30-08, 03:12 PM
講化妝品講得咁爽 我可唔可以加入x)
不過我呢d窮苦學生...係唔會買名牌架x) x)

管家婆
04-30-08, 04:22 PM
不如又講下 夏天就到........有咩好方法減肥:cwm3:

HikariY
05-01-08, 12:32 AM
平靚正既重好~:lovee:
不如又講下 夏天就到........有咩好方法減肥:cwm3:
我到夏天都只會食食食...x)
不過有時係屋企訓到好晏起身既就一日食兩餐左右~
平日就早餐少少->lunch勁多->dinner少少...
呢三年幾都係咁樣...:g19: 不過唔見得我瘦左係邊...:g19:

Seppie
05-01-08, 11:05 AM

踩單車同游水...
(不過...o係度講減肥會ot 嗎@@)

紫色螢火蟲
05-01-08, 11:32 AM
防曬fancl同shiseido最好用,不過fancl因有9折就抵買d.
卸妝液會用fancl,雖然平時唔搽粉,但係搽得防曬都要用卸妝液洗先最乾淨.
我平時護膚品只用美容院產品,但係唯獨fancl嘅防曬同MCO就真係用左好多年.
冇美容院產品好得過呢2樣野.

NARC
05-01-08, 11:40 AM
呢度好多高手x)
我想問好耐,其實查tinted moisturizer 洗唔洗落妝:confused:

Hitomi
05-01-08, 12:10 PM

我最近反而主攻日本的平價牌子:D
發覺出名+貴大牌有時真係...用完無咩feel :g19:

宜家試用緊呢個日本廉價的系列 ~~juju~~~
支原液幾好用~買一支有排用~個mask都好保水 ( 唯獨支卸妝好廢)

NARC
05-01-08, 12:30 PM
我最近反而主攻日本的平價牌子:D
發覺出名+貴大牌有時真係...用完無咩feel :g19:

宜家試用緊呢個日本廉價的系列 ~~juju~~~
支原液幾好用~買一支有排用~個mask都好保水 ( 唯獨支卸妝好廢)

我想買佢隻保濕gel丫,
等緊屈人寺做特價:@_@:

HikariY
05-01-08, 01:52 PM
我想買佢隻保濕gel丫,
等緊屈人寺做特價:@_@:

講開又講,
最近屈人寺多左好多日牌平靚正既好0野...x)

Seppie
05-01-08, 04:17 PM
講開又講,

光姐同大家有咩好野記住介紹下我

日前買左新日霜~用多幾日再同大家分享下

Hitomi
05-01-08, 11:19 PM
講開又講,

有代理入:ybdance:

我格過價~屈人同sasa甚至一般較貴價log on~ 某d product價錢是一樣

NARC
05-02-08, 08:08 PM
我比較喜歡卓記,因為感覺上較親民(即係cheap dx) )
sa記走了自由行高檔路線~於是少去了:g19:

Seppie
05-02-08, 09:01 PM
我比較喜歡卓記,因為感覺上較親民(即係cheap dx) )
sa記走了自由行高檔路線~於是少去了:g19:

有時間我會去tst 加連威老道
大把我慢慢睇

HikariY
05-02-08, 09:32 PM
但sa記最近有mj賣喎~~~~
重有雅記有kate同埋Lavshuca賣喎~:drool:
好想要kate隻眼影~好靚~

Hitomi
05-02-08, 09:39 PM
以前都會行卓悅~不過卓悅 display方面真係...唔太得:cwm9:
d野擺到好似好多塵好污"租" :g19:

sasa其實只係扮高檔路線XD
賣D野同卓悅其實都好接近XDD (不過SASA 在display方面真係比較好)

不過log on的display更一絕XDDD 佢擺得好吸引搞到好想買野xd

kate同埋Lavshuca --> 大間果d屈記都有~colormix都有 :)

kate只用過佢的眼線筆 (液體)
非常好用易用~~我就係靠佢學畫眼線:dance:

HikariY
05-02-08, 10:21 PM
以前都會行卓悅~不過卓悅 display方面真係...唔太得:cwm9:
d野擺到好似好多塵好污"租" :g19:

sasa其實只係扮高檔路線XD
賣D野同卓悅其實都好接近XDD (不過SASA 在display方面真係比較好)

不過log on的display更一絕XDDD 佢擺得好吸引搞到好想買野xd

kate同埋Lavshuca --> 大間果d屈記都有~colormix都有 :)

kate只用過佢的眼線筆 (液體)
非常好用易用~~我就係靠佢學畫眼線:dance:

唉~~講開眼線~真係要請教各位...
我有鉛筆型同毛筆型既眼線筆,
但我完全學唔識點畫...:mask_mk2:
點畫都畫得唔靚...

點算...:cwm2:

Hitomi
05-02-08, 11:10 PM
點畫都畫得唔靚...

KATE - 持久液體眼線筆 (極細)

我新手果時用(我又係果D隻手唔定手震人士)~佢筆咀非常非幼
好易上色(畫一下已經上色)
而且好容易控制~~唔會畫到時粗時幼~
(眼線液我覺得好難控制~筆果種我又係畫整都唔靚)

到我宜家熟手左都有轉過下其他~不過試多幾隻後
最後都係用番KATE呢隻

HikariY
05-03-08, 10:57 AM
KATE - 持久液體眼線筆 (極細)

我新手果時用(我又係果D隻手唔定手震人士)~佢筆咀非常非幼
好易上色(畫一下已經上色)
而且好容易控制~~唔會畫到時粗時幼~
(眼線液我覺得好難控制~筆果種我又係畫整都唔靚)

到我宜家熟手左都有轉過下其他~不過試多幾隻後
最後都係用番KATE呢隻

下次買來試試先得....

但HITOMI姐姐多數都畫??
由中間畫起定係一筆過??
兩隻我都試過但我都係畫得唔靚...:g19:

Seppie
05-03-08, 12:35 PM
我有2支筆型既
一深灰一深紫
sasx 雜嘜, 12蚊支ja~

不過好少用
我手都算定, 所以都ok...

darkvolver
05-03-08, 08:07 PM
點畫都畫得唔靚...

路過,拋書包:cwm15:

眉是要以3點作根基:blush2:

眉頭,眉中間的頂及眉尾

所以應........度一下位置才畫,而且可以就住上下眉的大小,順住來畫

==================

眼線要將鏡平放..........盡可能畫到眼的邊緣位置.......而且略深色少少.......效果可能更好

希望有用:blush2:

HikariY
05-03-08, 10:00 PM
路過,拋書包:cwm15:

眼線要將鏡平放..........盡可能畫到眼的邊緣位置.......而且略深色少少.......效果可能更好

希望有用:blush2:

我唔駛畫眉的...天生粗眉~修下就得~~:cwm98:

今日試畫左眼線...
下眼線成功左...不過上眼線就...:cwm2:

睇來我要多加努力去練習啦...:!.!:

NARC
05-03-08, 10:17 PM
試下查左eye cream過一陣再畫,會易d上色

最中意啡眼線,好自然,
黑就畫超大眼時用 x)
我中意用鉛筆多d,易handle丫!
我有枝missha既,不過不失...眼蓋出油會化得幾勁
仲有muji既,幾易上喎隻黑色,又夠黑!!!$3x:cwm98:

仲有隻kate既 eyeliner gel
我覺得幾正喎,掃掃下咁,好易用,又唔易化開
9十幾蚊咋:cwm98:

HikariY
05-03-08, 10:28 PM
試下查左eye cream過一陣再畫,會易d上色

最中意啡眼線,好自然,
黑就畫超大眼時用 x)
我中意用鉛筆多d,易handle丫!
我有枝missha既,不過不失...眼蓋出油會化得幾勁
仲有muji既,幾易上喎隻黑色,又夠黑!!!$3x:cwm98:

仲有隻kate既 eyeliner gel
我覺得幾正喎,掃掃下咁,好易用,又唔易化開
9十幾蚊咋:cwm98:

我都有用muji眼線筆,不過應該要鉋鉋佢啦..:cwm2:
上眼線真係好難畫呀...我用我支mj既毛筆型都畫唔掂...:(
好想畫大0的對眼呀...:T_T:

muji我有用佢既遮暇膏~~幾好用啊~~~:blush2:

darkvolver
05-03-08, 11:51 PM
上眼線真係好難畫呀...我用我支mj既毛筆型都畫唔掂...:(

但是太大的眼睛,會不會唔match你的眉:confused:

二伍
05-04-08, 01:53 AM
買同一件野
log on貴d:cwm26:

Hitomi
05-04-08, 03:16 AM
買同一件野
log on貴d:cwm26:

咁要睇下果件野係唔係有代理入勒~
有d日本brand 有代理入的話~~去log on買的價錢同屈臣/sasa是一樣的

呢期我都學緊畫大眼妝:ybdance:

眼線比以前畫深幾倍 ~特別是下眼線~
再勁塗睫毛液~~化完一隻眼同另一隻未化的比真的好有趣XD
超嚴重大細眼XD

二伍
05-04-08, 11:04 AM
post黎睇下

HikariY
05-04-08, 11:15 AM
但是太大的眼睛,會不會唔match你的眉:confused:

你見過我真人就知道的了~~:cwm26:

呢期我都學緊畫大眼妝:ybdance:

眼線比以前畫深幾倍 ~特別是下眼線~
超嚴重大細眼XD

大眼妝真係超好玩~~~:ybdance:
我最有心機查睫毛液等0的眼睫毛又長又曲~~~~~~~~~~
好玩都不得知了~~~~~XD

NARC
05-04-08, 11:27 AM
大眼妝真係好好玩!!x)
本身對眼都唔細,同埋比較圓...
化大眼+大眼仔+假眼睫毛...:blush2:
(OwO)

HikariY
05-04-08, 11:54 AM
大眼妝真係好好玩!!x)
本身對眼都唔細,同埋比較圓...
化大眼+大眼仔+假眼睫毛...:blush2:
(OwO)

其實我好想試玩假眼睫毛~~~:cwm98:
不過本身0的眼睫毛已經好密好長~不過唔曲...:@_@:
再加既就會太誇了~~~~~(OwO)

darkvolver
05-04-08, 12:06 PM
你見過我真人就知道的了~~:cwm26:

大眼妝真係超好玩~~~:ybdance:
我最有心機查睫毛液等0的眼睫毛又長又曲~~~~~~~~~~
好玩都不得知了~~~~~XD

若果見到真人,是不是應該預備紙袋:haha: :haha:

HikariY
05-04-08, 12:40 PM
若果見到真人,是不是應該預備紙袋:haha: :haha:

絕對要~加多個大膠袋都重得~~~~~~:XDXD:

NARC
05-05-08, 09:14 PM
琴日行卓記入手左HakiriY姐介紹的黑龍堂卸妝油:o69:
真係幾乾淨:blush2:

HikariY
05-05-08, 09:54 PM
琴日行卓記入手左HakiriY姐介紹的黑龍堂卸妝油:o69:

佢真係平靚正~~~:o69:
連MJ咁難落既睫毛液都落到先好0野~~:good:
同埋佢可以沖涼個陣用都得,
我多數沖涼個陣落埋妝再洗面~:blush2:

Hitomi
05-05-08, 11:35 PM
post黎睇下

大眼妝成個網路都係無咩好睇x)
同埋我尚在鑽研中...
反而有樣好神奇...我不嬲右眼雙眼皮~~左眼單眼皮 ( 有時一半半)
我每次化妝都要用雙眼皮膠水(否則真係大細眼啦...)

但現在竟然變成完全的雙眼皮:eek: :eek:
我終於都唔洗再靠雙眼皮膠水了:eek:

o! 黑龍堂可能成為我下次試用target XD

HikariY
05-06-08, 01:02 PM
大眼妝成個網路都係無咩好睇x)
同埋我尚在鑽研中...
反而有樣好神奇...我不嬲右眼雙眼皮~~左眼單眼皮 ( 有時一半半)
我每次化妝都要用雙眼皮膠水(否則真係大細眼啦...)

但現在竟然變成完全的雙眼皮:eek: :eek:
我終於都唔洗再靠雙眼皮膠水了:eek:

o! 黑龍堂可能成為我下次試用target XD
膠水都可以省回了~:XDXD:
我對眼係好深好深既雙眼皮,
所以我覺得好難畫眼線...:g19:
寧願放多少少心機查睫毛液...

黑龍堂出名平靚正的~
同埋唔會太易令人敏感~我好多朋友用左都話正~~:blush:

Hitomi
05-06-08, 01:23 PM
膠水都可以省回了~:XDXD:
我對眼係好深好深既雙眼皮,
所以我覺得好難畫眼線...:g19:
寧願放多少少心機查睫毛液...

黑龍堂出名平靚正的~
同埋唔會太易令人敏感~我好多朋友用左都話正~~:blush:

我宜家兩隻眼都是深雙眼皮~
深雙眼皮個"接"同對眼又比較近....所以我都係畫唔到粗...

不如你淨係畫眼尾位~我見ayumi d 大眼妝眼尾位都是畫長的:ybdance:

我見我同事雙眼皮個"接"同對眼比較遠~望落好似好易畫x)

HikariY
05-06-08, 08:48 PM
我宜家兩隻眼都是深雙眼皮~
深雙眼皮個"接"同對眼又比較近....所以我都係畫唔到粗...

不如你淨係畫眼尾位~我見ayumi d 大眼妝眼尾位都是畫長的:ybdance:

我見我同事雙眼皮個"接"同對眼比較遠~望落好似好易畫x)

下次學hitomi姐姐咁講,只畫一半...:cwm15: (由眼中畫到眼尾)
咁應該會易畫0的...x)

Seppie
05-12-08, 09:48 AM
jelly beans 加價加左不少咁.....:hahaha:

HikariY
05-12-08, 11:52 AM
jelly beans 加價加左不少咁.....:hahaha:
我見到一對都要600以上...:mask_mk2:
我覺得係有人玩代理價掛...

成功畫到下眼線了~~~~:ybdance:

Seppie
05-12-08, 05:26 PM
我見到一對都要600以上...:mask_mk2:
我覺得係有人玩代理價掛...

成功畫到下眼線了~~~~:ybdance:

我睇中果對$699 有九折
考慮中:cwm2:
出埋荃豐夾價睇款先

haha3156
05-12-08, 09:38 PM
問一下
如果想去黑眼圈有咩方法...@@b
塗些甚麼等等的~?
因為我個黑眼圈都幾深下~
我平時已經有按摩架啦~:XDXD:
而且已經好早睡~11點前一定去睡

THANKS~

Ringo
05-13-08, 03:21 AM
問一下
如果想去黑眼圈有咩方法...@@b
塗些甚麼等等的~?
因為我個黑眼圈都幾深下~
我平時已經有按摩架啦~:XDXD:
而且已經好早睡~11點前一定去睡

THANKS~

買支眼霜試下, 我用開loreal, 效果可以

聽講戴眼鏡都會引致有黑眼圈...:mask_mk2:

haha3156
05-13-08, 06:47 AM
買支眼霜試下, 我用開loreal, 效果可以

我是長期戴眼鏡的人來的..Orz

loreal....
一枝有2種,是分眼蓋和眼底的那隻!?

Ringo
05-13-08, 07:03 AM

loreal....

我用開loreal 隻男士眼霜, 得一種 x)
雖然我係女, 但我覺得無乜所謂, 好用就得:g19:

Seppie
05-13-08, 11:04 AM

x2
不過我點捱夜都冇乜黑眼圈XD

HikariY
05-13-08, 04:04 PM
我睇中果對$699 有九折
考慮中:cwm2:
出埋荃豐夾價睇款先

699!?!?!
唔係咁貴呀???
加曬價~~~冇可能丫~:cwm31:

loreal....

我都有帶眼鏡的說...:g19:
不過我依家帶CON多...
黑眼圈...好似話一耐左就冇得救的了...:g19:

Seppie
05-13-08, 11:28 PM
699!?!?!
唔係咁貴呀???
加曬價~~~冇可能丫~:cwm31:

不幸地, 我最想果對不在長沙灣出現...:cwm2:

HikariY
05-14-08, 10:02 PM
不幸地, 我最想果對不在長沙灣出現...:cwm2:

長沙灣!??!:@o@:
近我喎~~~~~
邊到有得買??

我終於都知道我對jelly beans點解著到我好痛...
原來係個鞋頭太窄...:cwm9:

Hitomi
05-14-08, 11:32 PM
呢樣應該係真
我妹就係一個例子~
佢係長期夜訓黑眼圈跟佢多年
有期KEEP住早訓都係咁

我妹做美容的~佢都話佢的黑眼圈基本上是沒救 XD

戴眼鏡都會引致有黑眼圈就無聽過:g19:
一星期有6日都長戴眼鏡~~基本上無咩黑眼圈
唔夠訓果日先會有~

我宜家出街要帶定膠布...

二伍
05-15-08, 12:07 AM
我發覺好多女仔都有黑眼圈

Seppie
05-15-08, 01:28 AM
長沙灣!??!:@o@:
近我喎~~~~~
邊到有得買??

長沙灣鐵路站exit A2
西岸國際中心地下果層(下面係龍威):XDXD:

泡菜
05-15-08, 05:31 PM
俺有問題~(睇topic護膚都問得)

俺依家塊面都有些少面油..
暗瘡都有,但已經少出好多,但人中位右邊都會出少少

我有睇過皮膚科醫生,但因為太貴睇左2個月就冇睇..
我由於番工關係最早都要01:00am先瞓到覺...

請問有冇d方法可以根治面油,暗瘡?
我係熱底既人
(我每日洗3次面,朝早一次,放學番到屋企一次,瞓覺前一次)

HikariY
05-15-08, 06:31 PM
長沙灣鐵路站exit A2
西岸國際中心地下果層(下面係龍威):XDXD:
得閒去睇睇先~:cwm98:

我係熱底既人

其實洗面並唔可能根治到面油,
出面油係因為你皮膚太乾,所以佢先會自動出面油來令到皮膚冇咁乾,
應該留意一下皮膚既保濕,食多0的菜同水果~m記個0的少食0的啦~
當然,最好就更係早0的訓~但既然冇可能既就唯有係其他地方到改善了~:cwm98:

今日大出血...
買左好多0野...:@_@:

Hitomi
05-15-08, 07:37 PM

我係熱底既人
睇皮膚醫生一定要有恆心~~
如果係荷爾蒙問題就更加一定要睇醫生

我自己係人板~~~我就算食野好小心~早訓~多飲水~做足清潔功夫~
睇埋中醫(睇左半年)~~~一樣搞唔掂~~因為問題根本唔係出在呢d方面

最後結果都係要睇西醫~~~

haha3156
05-15-08, 11:17 PM
我用開loreal 隻男士眼霜, 得一種 x)
雖然我係女, 但我覺得無乜所謂, 好用就得:g19:

昨天在卓悅
她們介紹左一枝hk$188的眼霜給我用(因為我是要200留下的~)
用左2日~好像無咩變化
我已經早晚清潔後用的了~:cwm9:

x2
不過我點捱夜都冇乜黑眼圈XD

我是最近發覺自己的黑眼圈好深~
所以先想理下它~
平時我只是做好簡單的清潔架咋~:hahaha:

我都有帶眼鏡的說...:g19:
不過我依家帶CON多...

我有時都會用con~但是一個月最多用2~3次左右~
是即用即棄~方便~:g19:
希望有得救~~

HikariY
05-16-08, 05:43 PM
我尋日要行左三間卓悅,二間sasa先搵到黑龍堂支落妝油...:mask_mk2:

有冇人同我一樣鍾意花香味??
missha玫瑰護膚條line就快唔出~
沖涼液+body lotion賣緊110~為埋都係55蚊一支~好抵~:good:

Ringo
05-17-08, 09:43 AM
昨天在卓悅
她們介紹左一枝hk$188的眼霜給我用(因為我是要200留下的~)
用左2日~好像無咩變化
我已經早晚清潔後用的了~:cwm9:

邊有咁快見效呀。。。:mask_mk2:

Hitomi
05-17-08, 02:02 PM
突然醒起之前問過買咩粉底好的問題~考慮brand是Giorgio Armani
結果買左佢個粉底液+粉餅真的很好用~就好似同本身的皮膚融為一體 @o@
妝感非常自然~連男友都話效果好好 ( 之前用開Maquillage說很厚粉 )

另外買左遮瑕膏~遮眼位效果非常好(有時唔一定無黑眼圈~可能是看上起比較暗瓦無光)

另外買左佢一支Soothing Lotion~$700得150ml :g19:
我真係唔知呢支係咪真係神仙水~set個價set到咁鬼高:cwm9:

二伍
05-17-08, 02:26 PM
結果買左佢個粉底液+粉餅真的很好用~兩樣買左幾多錢?

Hitomi
05-17-08, 02:31 PM
兩樣買左幾多錢?

粉底液$350
粉餅$420 ( 敗筆是個粉餅盒設計不太好)

HikariY
05-17-08, 03:05 PM
粉底液$350
粉餅$420 ( 敗筆是個粉餅盒設計不太好)

Giorgio Armani既粉底其實真係唔算貴~
資生堂都好不過秋冬0的粉底真係厚到我媽話我好似帶左面具咁...:rrbt:

另~想問HITOMI姐姐係邊到買LOLITA衫衫多...
好想買件裇衫但睇左好多地方都唔靚...

Hitomi
05-17-08, 03:43 PM
Giorgio Armani既粉底其實真係唔算貴~
資生堂都好不過秋冬0的粉底真係厚到我媽話我好似帶左面具咁...:rrbt:

另~想問HITOMI姐姐係邊到買LOLITA衫衫多...
好想買件裇衫但睇左好多地方都唔靚...

amani貴的是skincare~~真的好貴:cwm9: lll
sale 姐姐仲叫我用支lotion當mask用...我鬼捨得:cwm9: lll

Maquillage 舊年夏天果隻都係厚到死:cwm9: ll

lolita 我不會在香港買~~車工用料都不好~我訂日本的
裇衫? 下面類型? lolita d 裇衫其實好正~雖然可能有dd浮誇

成熟類
http://www.marymagdalene.jp/catalog/blouse/lfcbl_01.jpg http://www.marymagdalene.jp/catalog/blouse/lfcbl_03.jpg

可愛類 ( 其實...我喜歡可愛類XDD 像童裝XDD )

歌絲˙暮斯
05-17-08, 04:12 PM
成熟果件... 無左 D 背帶都好 OK 既....

HikariY
05-17-08, 04:35 PM
amani貴的是skincare~~真的好貴:cwm9: lll
sale 姐姐仲叫我用支lotion當mask用...我鬼捨得:cwm9: lll

Maquillage 舊年夏天果隻都係厚到死:cwm9: ll

lolita 我不會在香港買~~車工用料都不好~我訂日本的
裇衫? 下面類型? lolita d 裇衫其實好正~雖然可能有dd浮誇

成熟類

可愛類 ( 其實...我喜歡可愛類XDD 像童裝XDD )
我今季買左ettusais濕粉,
感覺有少少易溶不過就真係零毛孔~:cwm98:
用左我0的朋友個個都讚我皮膚好~:blush2:

Maquillage前幾季夏天個支幾好用丫~
不過唔知做咩佢越出越厚~:hrbt:

我好想知邊到有得訂日本lolita呢...:404:
我個陣貪得意係日本買左條matsuda miho既onepiece之後...就對香港既睇唔上眼...:hahaha:

我反而覺得佢有就好~~
因為可以影到個人瘦0的~~~:lovee:

可愛個0的我都好想著,但我會覺得我honey以為我痴左線...:g19:

Hitomi
05-17-08, 05:55 PM

很多lolita衣服都有呢種設計~可以「偽 」條腰出來嘛XD

http://www.marymagdalene.jp/catalog/dress/blanop_05.jpg http://www.marymagdalene.jp/catalog/dress/blanop_04.jpg

我今季買左ettusais濕粉,
感覺有少少易溶不過就真係零毛孔~:cwm98:
用左我0的朋友個個都讚我皮膚好~:blush2:

Maquillage前幾季夏天個支幾好用丫~
不過唔知做咩佢越出越厚~:hrbt:

我好想知邊到有得訂日本lolita呢...:404:
我個陣貪得意係日本買左條matsuda miho既onepiece之後...就對香港既睇唔上眼...:hahaha:

我反而覺得佢有就好~~
因為可以影到個人瘦0的~~~:lovee:

可愛個0的我都好想著,但我會覺得我honey以為我痴左線...:g19:

下次再買想試ettusais或者ipsa :D

日本lolita嘛~~其實去d幫人訂日本野果d都可以訂
( 不過就好難訂~極快斷貨~我連續睇中5-6條裙最後只係訂到一條Orz)
睇arm款就掟條官網售賣link俾人地

HikariY
05-17-08, 06:19 PM
很多lolita衣服都有呢種設計~可以「偽 」條腰出來嘛XD

( 不過就好難訂~極快斷貨~我連續睇中5-6條裙最後只係訂到一條Orz)
偽腰萬歲~:404:
有左呢種設計~有小肚腩都完全唔怕~~~

等我下次試下去訂先...謝情報...:404:

我下次想試ipsa~:cwm98:
不過兩個牌子比就ettusaia抵0的~
個陣我買2xx有base送~
支base都好用~好爽~:ybdance:

Seppie
05-29-08, 11:59 PM
push

尋日去左太子聯合行
多左好多新衫~ ok 抵tim!!!

我600蚊買左7件XD

過客
05-30-08, 12:05 AM

http://www.marymagdalene.jp/catalog/dress/blanop_05.jpg http://www.marymagdalene.jp/catalog/dress/blanop_04.jpg

呢件我曾經大量做過然後賣出埠,呢個款好HIT GA!!!:good:

Hitomi
06-01-08, 11:03 PM
呢件我曾經大量做過然後賣出埠,呢個款好HIT GA!!!:good:

我個人比較支持原版
不喜歡仿造

HikariY
06-01-08, 11:22 PM
我個人比較支持原版
不喜歡仿造

我個人比較貪心~x)
靚就得~:lovee:

不過用料用得好既當然就最perfect...:ybdance:

日本原宿某間lolita衫鋪我一定唔會去~:cwm98:
因為個到0的衫都係拎香港貨比較多~~~:cwm9:
我個日本同事親口同我講的~~~ (我公司係日本做時裝批發) :cwm9:

要買都去01one到買~~~:lovee:

Hitomi
06-02-08, 12:25 AM
我個人比較貪心~x)

不過用料用得好既當然就最perfect...:ybdance:

我個日本同事親口同我講的~~~ (我公司係日本做時裝批發) :cwm9:

lolita 有好多牌子~有d牌子真係只係大陸入貨然後釘番自己個牌子去賣:cwm9:
呢d通常用料差~價錢較平(幾千至萬yen 一套裙)~不過因為掛名"日牌"
所以lolita圈子中都很多人買:cwm9: ( 我死也不買~看到一堆尼龍lace和奇怪設計都唔開胃)

出名果d lolita 大牌就會料靚布靚車工好~一條連身裙通常2萬幾至3萬yen
佢地會有獨家print布料~獨家lace~通常靚少少ge printing都會在日本造
(款式簡單 / 淨色款就大陸造)
我只會買有牌子而又係特別print的... :g19:

如果敢著的話其實真的好靚~d女仔會眼金金望住你條裙 ~
細路女更加是眼都唔眨講埋出口話好靚XD)
http://www.victorianmaiden.com/shopping/bottom/rococo-bustle-sk/image%20344.jpg

另~~~萬靈做緊買4件送其中一件的優惠XDDD
打算勁買REGENE 的白滑MASK --> 太多好評好想試

過客
06-02-08, 12:59 AM
我個人比較支持原版
不喜歡仿造

我個人比較貪心~x)

起初我接手時都唔知,公司請左個大一畢業GE女仔,佢就用左幾套呢類衫來見工,跟住便請左佢,由佢設計,THEN生產,去歐美為主,後尾我去日本時見到有女仔著,可是質料屬一般,(唔係我地件貸),跟住我好奇問係邊度買,佢教左我去,
果陣去到我嚇左一跳,因為D款同我地請果個女仔D款有80-100%似,
返到香港我跟老闆講起呢件事,
然後將來三個月,在佢唔知我地知佢D野,的情況下,再嘔多十數件[設計]出來,後尾炒左佢LOO
BUT我地都唔平,一件都要買150--300蚊美金不等

過客
06-02-08, 01:02 AM
我都想著GA,但我老啦=.="

Seppie
06-02-08, 01:04 AM
今日在mega box olive des olive 執左條$13x既靚off-season裙

HikariY
06-02-08, 10:16 AM
另~~~萬靈做緊買4件送其中一件的優惠XDDD
打算勁買REGENE 的白滑MASK --> 太多好評好想試
有興趣x1:XDXD:

不過之前係屈人寺買左資生堂的aqua label來用~
感覺不錯~:good:

今日在mega box olive des olive 執左條$13x既靚off-season裙
有興趣x2:XDXD:
不過真係糧尾窮了...:mask_mk2:rz
而且0的衫開始多到冇位放...:g19:

我都想著GA,但我老啦=.="
你邊到老啊~~~
你鬼火咁正重話自己老...:cwm9:

死.屍神
06-02-08, 10:53 AM
唔知你地介唔介意我問一問野:mask_mk2:

想問下你地各位 如果曬傷後

有什麼可以擦返白 宜家d皮膚紅左

上網見到有種叫"曬後霜" 效果如何~

總係覺得d皮膚黑左咁:cwm2:

Thanks咁多位:404:

HikariY
06-02-08, 12:17 PM

我完全唔需要用到~天生上海人皮膚~曬唔黑~所以我都未試過用~
我如果真係紅左既多數都搵0的凍0野fufu佢~~
如果曬紅左既,可以試下用"曬後霜"/噴霧都可以~
不過黑左就一定冇得即變白架啦~:cwm98:

Hitomi
06-02-08, 12:47 PM
起初我接手時都唔知,公司請左個大一畢業GE女仔,佢就用左幾套呢類衫來見工,跟住便請左佢,由佢設計,THEN生產,去歐美為主,後尾我去日本時見到有女仔著,可是質料屬一般,(唔係我地件貸),跟住我好奇問係邊度買,佢教左我去,
果陣去到我嚇左一跳,因為D款同我地請果個女仔D款有80-100%似,
返到香港我跟老闆講起呢件事,
然後將來三個月,在佢唔知我地知佢D野,的情況下,再嘔多十數件[設計]出來,後尾炒左佢LOO
BUT我地都唔平,一件都要買150--300蚊美金不等

其實果類款式在日本品牌中應該有幾個牌子出過~
(布料應該不同~lace就肯定不同)
至於最原始設計出自邊間就真係唔知了~
畢竟名牌之間都會互相抄襲...

我所謂支持原版是指不會copy人地個圖然後搵人仿造而已

所以不知者不罪啦

有d人曬黑左唔曬一排可以白番...有d就唔可以...
呢d好講個人

Seppie
06-03-08, 12:07 AM

你要治理晒傷先, 唔好想美白住!!!!
我試過loccitane 一隻晒傷後用既lotion
好似係lemon grass...@@
用左好涼, 好舒服
甩dd皮, 冇咁痛, 之後好快好番

紫色螢火蟲
06-04-08, 10:09 AM

首先可以搽蘆薈gel,同埋可以食白兔牌美白丸.
皮膚好返後覺得想快d白返的話,可以再配合美白護膚產品及食粒維他命C.

死.屍神
06-04-08, 11:32 PM
唔該哂咁多位~
宜家都好得7788~
個鼻就甩左dd皮
睇落冇黑到 應該係之前果幾日自己錯覺:g19:
發覺曬傷完之後個鼻乾左好多~ 唔知係好事定壞事喇
另外想問一問收縮水既功效@@
因為鼻旁都見到d毛孔幾大下:cwm26: 唔知耐左仲有無得救呢..

咩Feel
06-05-08, 12:29 AM
:blush2: 入黎出post都有少少怕羞添

想問呢,有無用人過fainlise AV9001(生化粉刺精華安瓶)
http://www.fainlise.com.tw/files/avmeiliao.htm

我係比美容師處理完D暗蒼去印用
其實主要用途係咪咁架?

去印其實有無更有效既方法?

紫色螢火蟲
06-05-08, 10:14 AM
唔該哂咁多位~
宜家都好得7788~
個鼻就甩左dd皮
睇落冇黑到 應該係之前果幾日自己錯覺:g19:
發覺曬傷完之後個鼻乾左好多~ 唔知係好事定壞事喇
另外想問一問收縮水既功效@@
因為鼻旁都見到d毛孔幾大下:cwm26: 唔知耐左仲有無得救呢..
收縮水即係爽膚水.
主要係平衡皮膚酸鹼度同埋抹乾淨洗面奶等殘餘物質.
鼻旁毛孔可以做深層清潔,搽骨膠原產品.
擴張左毛孔好難收返細,想治標又標本,有錢嘅可以選擇打彩光.

Hitomi
06-05-08, 01:25 PM
白兔牌美白丸.

一直好想試~
係咪真係WORK?
係就真係想買黎食:XDXD:

歌絲˙暮斯
06-05-08, 01:33 PM
在座咁多位鐘意戴咩表 ?

HikariY
06-05-08, 06:00 PM
在座咁多位鐘意戴咩表 ?

boy size的勞力士:cwm26: (講真)

大面既手錶,行指針(都係認真):cwm26:

Seppie
06-05-08, 11:00 PM
citizen xc

夢想係Vacheron Constantin

另: 今日行左tsumori chisato
今季d野真係好靚ar~~
快d sale 我一定狂買XDDDDDDDDDDDDDDDDD